Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС відбулися антитерористичні командно-штабні навчання
AA

На Южно-Українській АЕС відбулися антитерористичні командно-штабні навчання

На Южно-Українській атомній станції 16-17 січня пройшли щорічні планові командно-штабні навчання антитерористичної спрямованості. Відпрацьовано об’єктовий план взаємодії на випадок загрози або вчинення диверсій. Мета заходу – перевірка антитерористичної захищеності об’єктів ВП ЮУАЕС, готовності сил і засобів, що залучаються до забезпечення фізичного захисту підприємства.

Навчання проводилися згідно з планом-сценарієм, затвердженим НАЕК «Енергоатом». У них взяли участь персонал АЕС, особовий склад військової частини, яка охороняє атомну станцію, представники територіальних підрозділів ДСНС, Нацполіції, СБУ, а також дирекції НАЕК «Енергоатом», Держатомрегулювання та підрозділу виконавчого органу Южноукраїнської міської ради.

Сценарій передбачав наявність зовнішніх і внутрішніх порушників, які намагалися вчинити правопорушення (УМОВНО ЗА ТРЕНУВАННЯМ) у декількох захищених зонах атомної станції.  

План заходу налічував 2 етапи. Теоретичну частину учасники навчань відпрацювали в кризовому центрі ЮУАЕС. Було здійснено також практичну перевірку готовності сил і засобів, на які покладено завдання забезпечення фізичного захисту та оборони об'єкта. Відмітною рисою нинішніх навчань було те, що їх практична частина відпрацьовувалась у нічний час.

За словами заступника генерального директора ВП ЮУАЕС з фізичного захисту та режиму Івана Жебета, відпрацьовано всі навчальні ввідні, передбачені планом-сценарієм. Підбиваючи підсумок заходу, він зазначив: «Учасники навчань з поставленим завданням справилися. Вони продемонстрували злагодженість дій і практичні навички, необхідні для організації та проведення заходів антидиверсійного та антитерористичного спрямування».

Антитерористичні навчання у ВП «Южно-Українська АЕС» проводились в умовах продовження дії в Миколаївській області «жовтого» (імовірна загроза) рівня терористичної загрози.

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...