Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС прийшли молоді спеціалісти
AA

На ЮУАЕС прийшли молоді спеціалісти

У 2021 році на підприємство працевлаштувалось вже 11 молодих фахівців. Один з них – за вільним наймом.  Решта – за тристоронніми договорами, отримавши освіту у профільних вишах: Київському, Одеському та Харківському політехах.

Южно-Українська атомна електростанція більше 20 років проводить цільову підготовку кадрів та укладає тристоронні угоди «ЗВО-Студент-АЕС». Аби на шляху у молодих спеціалістів було менше перешкод та труднощів, за кожним з них закріплюють ментора. Завдяки досвідченим наставникам молодь швидше проходить виробничу адаптацію та освоюється на нових робочих місцях. Це частина стратегічного партнерства у колективі, коли старший колега стає для свого протеже і другом, і викладачем.

Михайло Бочаров закінчив Одеський національний політехнічний університет (нині – Державний університет «Одеська політехніка»), де навчався за спеціальністю «Атомна енергетика». «У свій час я уклав тристоронній договір «ЗВО-Студент-АЕС», завдяки чому отримав право на проходження виробничої та переддипломної практики на підприємстві, заохочення у вигляді стипендії від НАЕК «Енергоатом» за високі бали, а головне - гарантоване працевлаштування», - підкреслює Михайло Бочаров.

Під час навчання у ЗВО хлопець проходив практику у першому реакторному та другому турбінному цехах. Каже, що це була хороша нагода ознайомитись з підприємством, особливостями перепускного режиму, поспілкуватись зі спеціалістами. За результатами кастингу влаштувався машиністом-обхідником до турбінного цеху №1.

У професії Михайло Бочаров не розчарувався, хоч підкреслює, що робота відповідальна і потребує уважності. Як машиніст-обхідник турбінного устаткування п’ятої групи кваліфікації, він контролює стан системи кулькового очищення трубок конденсатора турбіни енергоблока. Цей комплекс обладнання призначений для запобігання відкладень органічних і мінеральних речовин, а також утворення накипу на внутрішніх поверхнях теплообмінних трубок конденсатора. За словами Михайла Бочарова, розібратися з усіма нюансами допомагає колектив, особливо він вдячний за підтримку своєму молодому ментору – Денису Левицькому.

У свою чергу наставник зазначає, що йому пощастило з учнем, який виявився здібним та відповідальним. «Я впевнений, що на Южно-Українському енергокомплексі у молоді є перспективи для кар’єрного зростання. Аби пришвидшити цей процес, треба бути цілеспрямованим та активним», - каже Денис Левицький.

Зокрема, зараз у молоді є можливість приєднатись до конкурсу наукових доповідей, який проходить за виробничим та соціально-профспілковим напрямками. До участі запрошують усіх працівників підприємства віком до 35 років.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...