Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На ЮУАЕС прийшли молоді спеціалісти

12.08.2021
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ЮУ АЕС

У 2021 році на підприємство працевлаштувалось вже 11 молодих фахівців. Один з них – за вільним наймом.  Решта – за тристоронніми договорами, отримавши освіту у профільних вишах: Київському, Одеському та Харківському політехах.

Южно-Українська атомна електростанція більше 20 років проводить цільову підготовку кадрів та укладає тристоронні угоди «ЗВО-Студент-АЕС». Аби на шляху у молодих спеціалістів було менше перешкод та труднощів, за кожним з них закріплюють ментора. Завдяки досвідченим наставникам молодь швидше проходить виробничу адаптацію та освоюється на нових робочих місцях. Це частина стратегічного партнерства у колективі, коли старший колега стає для свого протеже і другом, і викладачем.

Михайло Бочаров закінчив Одеський національний політехнічний університет (нині – Державний університет «Одеська політехніка»), де навчався за спеціальністю «Атомна енергетика». «У свій час я уклав тристоронній договір «ЗВО-Студент-АЕС», завдяки чому отримав право на проходження виробничої та переддипломної практики на підприємстві, заохочення у вигляді стипендії від НАЕК «Енергоатом» за високі бали, а головне - гарантоване працевлаштування», - підкреслює Михайло Бочаров.

Під час навчання у ЗВО хлопець проходив практику у першому реакторному та другому турбінному цехах. Каже, що це була хороша нагода ознайомитись з підприємством, особливостями перепускного режиму, поспілкуватись зі спеціалістами. За результатами кастингу влаштувався машиністом-обхідником до турбінного цеху №1.

У професії Михайло Бочаров не розчарувався, хоч підкреслює, що робота відповідальна і потребує уважності. Як машиніст-обхідник турбінного устаткування п’ятої групи кваліфікації, він контролює стан системи кулькового очищення трубок конденсатора турбіни енергоблока. Цей комплекс обладнання призначений для запобігання відкладень органічних і мінеральних речовин, а також утворення накипу на внутрішніх поверхнях теплообмінних трубок конденсатора. За словами Михайла Бочарова, розібратися з усіма нюансами допомагає колектив, особливо він вдячний за підтримку своєму молодому ментору – Денису Левицькому.

У свою чергу наставник зазначає, що йому пощастило з учнем, який виявився здібним та відповідальним. «Я впевнений, що на Южно-Українському енергокомплексі у молоді є перспективи для кар’єрного зростання. Аби пришвидшити цей процес, треба бути цілеспрямованим та активним», - каже Денис Левицький.

Зокрема, зараз у молоді є можливість приєднатись до конкурсу наукових доповідей, який проходить за виробничим та соціально-профспілковим напрямками. До участі запрошують усіх працівників підприємства віком до 35 років.