Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Керівники ЮУАЕС вивчали аспекти антикорупційного законодавства
AA

Керівники ЮУАЕС вивчали аспекти антикорупційного законодавства

29-30 червня керівники вищої та середньої ланок Южно-Українського енергокомплексу вивчали аспекти антикорупційного законодавства. Інформаційно-освітній захід проводили експерти громадської організації Transparensy International Україна та представник центру із запобігання та протидії корупції НАЕК «Енергоатом».

Южно-український майданчик – третій з-поміж діючих АЕС України, де організовано таке навчання. Щодо мети семінару та його важливості директор центру із запобігання та протидії корупції - радник президента Енергоатома Олег Поліщук наголосив: «Ми маємо донести до працівників компанії філософію закону. Зараз в Україні в повній мірі починає працювати антикорупційне законодавство. Завдання таких занять - роз’яснити його аспекти, розвіяти міфічні страхи, запобігти маніпулюванням».

Спілкування експертів знаної в світі неурядової антикорупційної громадської організації Transparensy International Україна зі слухачами семінару вибудовувалось у форматі відкритого діалогу. У його перебігу обговорювалися теми  та розглядалися конкретні приклади конфліктів інтересів, декларування доходів тощо. Окрему увагу було приділено роботі антикорупційних органів у дирекції компанії та в її відокремлених підрозділах.

Меморандум про співпрацю між НАЕК «Енергоатом» та Transparensy International Україна було підписано 2014 року. У його рамках експерти громадської організації виконали незалежний аудит антикорупційних процесів всередині компанії. Спираючись на його результати, виконавчий директор Transparensy International Україна Олексій Хмара зазначив: «Аудит Енергоатома ми провели рік тому. Робота тривала близько 4 місяців. Довелося співпрацювати з півсотнею різних людей, вивчити та проаналізувати величезні масиви паперів. У результаті ми переконалися, що НАЕК збудовано на правильному фундаменті. З точки зору процедур – це одна з найсильніших компаній серед державних підприємств. Така ж ситуація й з виконавчою дисципліною, яка позитивно вирізняється на фоні приватних компаній-конкурентів. Проте тут вищі потенційні ризики корупції. Тож ми рекомендували декілька конкретних кроків для їх запобігання. Хочу зазначити, що на сьогоднішній день багато з них уже втілено в життя чи перебувають на стадії реалізації».

Підтвердженням слів О.Хмари слугує нинішній інформаційно-освітній захід, що проходить на атомних майданчиках діючих українських АЕС на виконання рекомендацій антикорупційних експертів.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...