Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС вшановували військовослужбовців, що повернулися із зони проведення АТО
AA

На ЮУАЕС вшановували військовослужбовців, що повернулися із зони проведення АТО

На ЮУАЕС вшановували військовослужбовців, що повернулися із зони проведення АТО

 13 серпня на Южно-Українській АЕС відбулася церемонія вшановування десяти військовослужбовців спецпідрозділу «Скорпіон» військової частини 3044, яка несе службу з охорони об'єктів енергокомплексу. Упродовж 45 днів, починаючи з 28 червня, вони виконували військово-бойові завдання із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України в зоні проведення антитерористичної операції (АТО).

Десять героїв-южноукраїнців - капітан Віталій Костюков, старші лейтенанти Євген Полєщук і Олександр Глазков, прапорщик Роман Сємєріков, старші сержанти Максим Макарцев і Станіслав Оржеховський, старшини Юрій Жосан, Дмитро Кучеренко, Василь Панкратов і Роман Сіденко - разом з іншими воїнами забезпечували мир у містах Ізюм, Слов'янськ, Попасна, Маріуполь, Первомайськ. На сьогодні троє «скорпіонівців» у складі екіпажу БТР продовжують виконувати бойове завдання на сході країни та ще 10 військовослужбовців за ротацією змінили тих, хто повернувся додому.

Під час заходу, на якому зібралися представники колективу Южно-Українського енергокомплексу, міського виконавчого комітету, рідні та близькі бійців, було сказано багато теплих слів, воїнів вітали з поверненням додому, дякували за вірність ратному обов’язку. Усі військовослужбовці за високий професіоналізм, особисті мужність і героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України були заохочені листами подяки від мера м.Южноукраїнськ Євгена Квасневського.

З поверненням додому бійців вітали також командир військової частини 3044 Олег Худолій, начальник служби фізичного захисту Южно-Української АЕС Василь Левицький, голова профспілкового комітету підприємства Володимир Лещотний та військовий комісар Южноукраїнсько-Арбузинського об'єднаного військового комісаріату Олександр Стоянов. Багато теплих слів було сказано на адресу героїв, проте в усіх на вустах було головне: дякуємо, що живі.

Цю думку підтримав і генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко: «Хотів би всім нашим воїнам подякувати за те, що вони повернулися з війни додому живі. Давайте говорити чесно - сьогодні на сході України йде війна. У ній викристалізовуються національна гордість і почуття гідності наших людей. Так, на долю країни випали тяжкі випробування, і вони сьогодні все ще тривають. І мені дуже приємно усвідомлювати, що персонал атомної станції не стоїть осторонь і бореться за незалежність Батьківщини», - підкреслив Володимир Анатолійович.

Найближчим часом всі військовослужбовці, що повернувся із зони проведення АТО, разом з сім'ями проведуть десять днів на березі Чорного моря. Як сказав В.Лісніченко, профспілковий комітет і адміністрація підприємства зроблять усе, аби реабілітація та відпочинок хлопців на малій батьківщині пройшли успішно, і вони знову повернулися в стрій - нести службу з охорони об'єктів Южно-Української атомної електростанції.

 Інформація про ВП ЮУАЕС

Южно-Український енергетичний комплекс розташований  на півдні України в Миколаївської області. До його складу входять Южно-Українська атомна станція (три атомні енергоблоки сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська гідростанція на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і високоманеврена Ташлицька гідроакумулююча станція (в експлуатацію введено першу чергу: 2 гідроагрегати сумарною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, у стадії будівництва друга черга – гідроагрегат №3). Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2007 року «Про затвердження проекту завершення будівництва Ташлицької ГАЕС» визначено введення в експлуатацію шести гідроагрегатів ТГАЕС загальною потужністю 900 МВт.

У 1996 році як відокремлений підрозділ підприємство увійшло до складу ДП НАЕК «Енергоатом». За обсягами виробництва Южно-Український енергокомплекс забезпечує потреби в електричній енергії регіону з більш як п’ятимільйонним населенням. За роки існування підприємством вироблено понад 495 млрд кВт·год. електричної енергії.

Читайте також

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.04.2024 по 25.04.2024 року

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 15 891,0  тис....

Перелік вакантних посад, наявні в  м.Южноукраїнську станом на 29.04.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

  Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості н...

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...

Вітаємо з перемогою!

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Дванадцятирічний Давид Іваненков, учень Южноукраїнської мистецької школи, посів II місце у сере...