Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнська громада попрощалася з Артемом Мітіним
AA

Южноукраїнська громада попрощалася з Артемом Мітіним

Южноукраїнська міська територіальна громада знову в жалобі. Сьогодні на міському кладовищі відбулася церемонія прощання із вірним сином України, військовослужбовцем Артемом Сергійовичем Мітіним. Артем мав нелегке дитинство, у 6-ти річному віці втратив матір. До 14-ти річного віку виховувався у дитячому будинку. Навчався у Южноукраїнській школі №4. Після завершення вступив до Південноукраїнського професійного коледжу, де здобув спеціальність зварювальника. Мав ранній шлюб, який проіснував недовго. Проте в ньому народилася перша донька Артема, дуже схожа на тата.

У 2015 році, у віці 21-го року, Артем пішов за покликом душі - захищати Батьківщину. Захищав країну в зонах АТО, ООС. Там, на війні він знайшов те, чого йому не вистачало з дитинства: вірність, міцну дружбу, повагу і навіть любов. У Донецькій області він знайшов свою долю, одружився. Згодом народилася донечка, якій нині 4 роки.

Захисту своєї Батьківщини Артем Мітін віддав майже 10 років життя. Став справжнім професіоналом, з яким при виконанні бойових завдань радились навіть командири. Був відмінним та напрочуд точним навідником.

За роки військової служби мав неодноразові контузії. У лютому цього року отримав складне поранення, після якого проходив реабілітацію. Його не вбила ворожа куля. Але втомлене серце Артема, яке 10 років поспіль бачило криваву смерть, не витримало…

18 квітня 2024 року старший навідник гранатометного відділення гранатометного взводу, механізованого батальйону – Мітін Артем Сергійович, помер.

Заступник міського голови Марія Дроздова, головний сержант охорони першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Медведєв - висловили слова співчуття рідним, близьким та побратимам загиблого.

Андрій Медведєв урочисто вручив дружині Артема полотнище Державного Прапору України, яким було обгорнуто труну. Хвилиною мовчання южноукраїнці вшанували пам’ять Артема. Побратими та місцеві жителі несли квіти до труни, схиляли голови та на колінах прощалися з воїном.

Поховали Артема Сергійовича у секторі «Почесних поховань» Южноукраїнського міського кладовища.

За люблячою дружиною та двома донечками Артем Мітін тепер спостерігає із небес…

Вічна слава та пам’ять справжньому патріоту України!


 

Читайте також

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого стрільця 1 десан...

Мітинг-реквієм до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років та відкриття Алеї Пам'яті в селищі Костянтинівка

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні, 07 травня 2024, в селищі Костянтинівка відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті та перем...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. При безпосередній участі у захо...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...