Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Мітинг-реквієм до Дня Пам’яті та Перемоги над нацизмом у другій світовій війні
AA

Мітинг-реквієм до Дня Пам’яті та Перемоги над нацизмом у другій світовій війні

Мітинг-реквієм до Дня Пам’яті та Перемоги над нацизмом у другій світовій війні відбувся сьогодні, 8 травня, на Меморіальному комплексі Захисникам України. 

Оркестр «Gard-Band» здійснював музичний супровід заходу, виконуючи патріотичні українські твори.

На початку заходу відбулося офіційне відкриття Алеї пам’яті нашим загиблим Героям. Очільники южноукраїнської громади ВП ПАЕС та військкомату встановили лампадки біля Алеї Пам’яті та схилили коліна перед портретами загиблих Героїв.

Ведучі з центру культури та дозвілля управління молоді, спорту та культури нагадали про страшні роки війни – з 1939 до 1945 – та з 2014 року до сьогодення: 

«Сьогодні, на меморіальному комплексі Захисників України встановлено пам’ятні знаки тим, хто віддав життя за Україну 80 років тому, і тим, хто проявив сміливість і патріотизм у захисті України нині. Дві історії переплелися тут і зараз…»

Перед учасниками мітингу виступили міський голова Валерій Онуфрієнко, секретар Южноукраїнської міської ради Денис Кравченко, депутат обласної ради Людмила Самчинська, генеральний директор ВП ПАЕС Ігор Полович та начальник першого відділу вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Вадим Нечай. Вони з вдячністю згадували синів і дочок України, що виборювали незалежність та цілісність держави як сьогодні, так і вісімдесят років тому.

Валерій Онуфрієнко урочисто вручив посвідчення Почесного громадянина громади (посмертно) на ім’я Поживітька Віталія Вікторовича дружині загиблого воїна.

Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували пам’ять всіх 66-ти загиблих Героїв громади.

Завершився захід покладанням квітів до стели Меморіального комплексу та до пам’ятного знаку «Незламні духом».


 

 

Читайте також

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого стрільця 1 десан...

Мітинг-реквієм до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років та відкриття Алеї Пам'яті в селищі Костянтинівка

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні, 07 травня 2024, в селищі Костянтинівка відбувся мітинг-реквієм до Дня пам'яті та перем...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. При безпосередній участі у захо...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...