Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Завершено цикл профорієнтаційних занять для старшокласників зони спостереження ЮУАЕС
AA

Завершено цикл профорієнтаційних занять для старшокласників зони спостереження ЮУАЕС

У ВП «Южно-Українська АЕС» завершено цикл профорієнтаційних занять  2018-2019 рр. для старшокласників 30-кілометрової зони атомної станції. Їх відвідали 883 учні Арбузинського,  Братського, Вознесенського та Доманівського районів, а також міст Вознесенськ і Южноукраїнськ.

На  заняттях старшокласникам детально представляли спеціальності, затребувані в атомній галузі, а також заклади вищої освіти, де можна здобути профільну освіту. «Особлива увага приділяється тристороннім договорам цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Української АЕС, - наголошує провідний інженер управління кадрів ВП ЮУАЕС Алла Мосяєва.Укладення такого договору з наступним дотриманням його умов забезпечить молодим людям гарантоване працевлаштування. Та вибираючи професію атомника, вони мають розуміти, що рівень їхніх знань і кваліфікація мають бути дуже високими, оскільки їм належить обслуговувати складне устаткування. Саме висока успішність і навчальна дисципліна є для студента головними умовами тристороннього договору».

Під час відвідин Южно-Українського енергокомплексу молоді люди дізнавалися і про унікальність підприємства, на якому, можливо, працюватимуть у майбутньому. Енергетичний комплекс на Південному Бузі вирізняється тим, що разом з АЕС до його складу входить каскад ГЕС-ГАЕС. Це єдине таке енергопоєднання на території України. Разом з представниками традиційних «атомних» спеціальностей тут працюють і спеціалісти-гідроенергетики.

Учасників профорієнтаційних занять знайомили з роботою всіх трьох складових ВП ЮУАЕС: екскурсії включали огляд Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС, а також відвідування повномасштабного тренажера Южно-Української АЕС. У інформаційному центрі атомної станції за допомогою спеціальних макетів майбутнім абітурієнтам демонстрували принципи роботи основного обладнання підприємства.

Масштабну та планомірну діяльність з професійної орієнтації старшокласників населених пунктів зони спостереження ЮУАЕС розпочато в 2013-2014 роках. Підготовка висококваліфікованого персоналу для атомних станцій - одне з пріоритетних завдань галузі. На АЕС і в дирекції Енергоатома цьому питанню приділяється серйозна увага. Роботі з молоддю присвячено один з розділів колективного договору компанії.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...