Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ВП ЮУАЕС стала співорганізатором кваліфікаційних навчань «Врятувати життя 2019»
AA

ВП ЮУАЕС стала співорганізатором кваліфікаційних навчань «Врятувати життя 2019»

У Южноукраїнську 28 вересня відбулись кваліфікаційні навчання «Врятувати життя 2019». Співорганізатором заходу стала ВП ЮУАЕС. До участі в рятувальній квест-місії долучились шість команд волонтерів з міста-супутника АЕС, Миколаєва та Донецької області. Вони мали продемонструвати рівень засвоєних умінь, знань і навичок з надання першої допомоги потерпілим в умовах, максимально наближених до реальних.

Під час кваліфікаційних навчань було передбачено шість локацій, які розташовувались у районі Палацу культури «Енергетик» і біля міського пляжу. Допомогу постраждалим треба було надати в різних ситуаціях: після падіння з висоти, унаслідок збройного конфлікту, отруєння димом, дорожньо-транспортної події тощо. На проходження кожної локації  та надання домедичної допомоги учасникам відводилось 10 хвилин. Це час, за який у реальному житті карета швидкої має приїхати та врятувати життя постраждалих.

«Чим професійніше ви працюєте, тим більше в потерпілих шансів вижити та зберегти своє здоров’я, - зазначив присутній на заході головний лікар Вознесенської багатопрофильної лікарні Володимир Красьоха. – Крім того, своєчасно надана домедична допомога суттєво полегшує роботу медикам». 

Виконання кваліфікаційних завдань ускладнювало те, що фактично на кожній локації були задіяні актори, які за легендою грали родичів чи знайомих потерпілих і мали внести роздрай. Рятувальникам потрібно було врятувати постраждалих в умовах нервового напруження. За словами голови центру тактико-спеціальної підготовки «Булат» Сергія Рєзанова, який приїхав з Миколаєва, щоб спостерігати за ходом змагань, він був приємно здивований високим рівнем проведення заходу.

«Більше всього вразила злагодженість дій рятувальників під час роботи на локаціях. – підкреслив Сергій Рєзанов. – Це дуже важливо вміти працювати в команді. Незважаючи на те, що обов’язки між рятувальниками розподілені, кожен з четвірки готовий у разі необхідності замінити колегу».

До суддівства запросили сертифікованих інструкторів з громадської організації «Захист Патріотів», які з 2014 року навчають наданню домедичної допомоги українських військових, пожежників, правоохоронців, волонтерів. Вони оцінювали роботу кожної з команд за такими показниками, як якість і час виконання, дотримання безпеки, наявність комунікації. Суддя Микола Коробенков підкреслив, що команди виявились добре підготовленими. «Помилки якщо і були, то незначні, припущені через хвилювання, - зазначив він. – Команди самі бачили їх і одразу ж виправляли».

За підсумками змагань команди отримали кубки в різних номінаціях: за найкраще проведення сердцево-легеневої реанімації, гарну командну роботу, оперативність, високий рівень підготовки тощо. Усіх волонтерів-рятувальників відзначили сертифікатами про участь у кваліфікаційних змаганнях, а також вручили іміджеву продукцію ВП ЮУАЕС.


 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...