Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ВП ПАЕС: колегам на фронт- найкраще спорядження
AA

ВП ПАЕС: колегам на фронт- найкраще спорядження

На запити захисників з військової частини А1736 енергетики ВП ПАЕС передали два тепловізори, 3G модем Starlink, 5 безкаркасних медичних нош, виготовлених благодійно колективом Палацу культури «Енергетик», а також 40 протигазів. Вартість придбання  – більш як 375 000 гривень.

Цього разу передати військову допомогу випала честь колективу служби контролю металу. Саме тут 20 років на посаді дефектоскопіста пропрацював Руслан Царинний, перш ніж стати до зброї на захист рідної держави. Він подякував колективу за підтримку і розповів про актуальні проблеми, з якими сьогодні доводиться стикатися українським бійцям:  

«Армія ворога найімовірніше використовує хлорпікрин. У високих концентраціях він отруйний та дуже небезпечний  для людини, адже викликає опіки, запаморочення, утруднене дихання. Засоби масового ураження скидають з дронів, після чого одразу починається артилерійський обстріл».

Військовослужбовці вже мають протигази, отримані від держави. Вони захищають органи дихання, але не забезпечують необхідний панорамний огляд. Більш сучасні та ергономічні протигази, закуплені за рахунок коштів атомників, дозволять українським захисникам ефективніше виконувати поставлені бойові завдання. Це хороший додаток до комплекту військового спорядження, може використовуватись разом з коліматорними прицілами вогнепальної зброї та балістичними касками.

Руслана Царинного, як і інших вартових світла, що сьогодні на передовій, чекають на рідному підприємстві. А поки колеги-атомники продовжуватимуть допомагати нашим захисникам нищити ворога заради вільної та незалежної України.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...