Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В інформцентрі Південноукраїнської АЕС гончарили, оглядали виставку та знайомились з роботою енергокомплексу
AA

В інформцентрі Південноукраїнської АЕС гончарили, оглядали виставку та знайомились з роботою енергокомплексу

Від глини до мистецтва – так можна  охарактеризувати захопливий майстер-клас з гончарства, який відбувся в інформцентрі Південноукраїнської АЕС 9 лютого. Учні Южноукраїнського ліцею № 4 мали унікальну можливість власноруч створити перші у житті вироби з глини під керівництвом досвідченого майстра Віктора Макарцева та віртуально побувати на АЕС.

Фахівці управління інформації філії «ВП ПАЕС» розробили низку просвітницьких проєктів для учнів міських навчальних закладів. Одним з них став майстер-клас, проведений в рамках виставки малюнків міського конкурсу дитячої творчості «ATOMkids», яка діє в інформцентрі «Імпульс».

Діти розвивали креативність, моторику рук та отримали можливість виразити свої почуття та емоції через створення реальних предметів вжитку. Над гончарним кругом школярі не тільки знайомилися з технічними аспектами роботи з глиною, а й змогли відчути спокій та концентрацію, які притаманні цьому процесу. Майстерність та творчість злилися разом, створюючи атмосферу неймовірного захоплення та задоволення від результату.

Під час заходу учні також отримали можливість розширили свої знання про діяльність Південноукраїнського енергокомплексу. За допомогою макету склали уяву про розташування енергетичних об’єктів, з відеороликів дізнались про принцип їх роботи, з цікавістю сприймали інформацію про історію будівництва та розвитку підприємства. Окрім того, отримали яскраві емоції від екскурсії енергетичним підприємством в окулярах віртуальної реальності.

 Організатори майстер-класу переконані, що подібні заходи допомагають розвивати не лише художній смак, навички творчості та впевненість у власних силах, але й зацікавлюють та стимулюють дітей до вивчення точних наук. 

Фахівець із зв'язків з громадськістю управління інформації філії «ВП ПАЕС» Світлана Дідик повідомила, що майстер-клас був проведений з метою залучення дітей до творчих конкурсів. «Південноукраїнська АЕС завжди підтримує обдарованих та творчих дітей. Ми сподіваємось, що діти, які сьогодні відвідали наш захід, звернуться до нас знову. У нас багато цікавих проєктів для школярів. Це енергоквест «Time energy», інтелектуальні ігри, конкурс рефератів серед учнівської молоді», - зазначила вона.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...