Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В інформаційному центрі ПАЕС провели інтелектуальний турнір «Розберемо на атоми»
AA

В інформаційному центрі ПАЕС провели інтелектуальний турнір «Розберемо на атоми»

У рамках науково-просвітницького проєкту NUCLEAR EDUCATION учні Южноукраїнського професійного ліцею боролись за звання кращих в інтелектуальному турнірі «Розберемо на атоми». До складу шести команд входили ліцеїсти з різних курсів за спеціальностями електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування і слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування. Оцінювало учасників компетентне журі у складі фахівців Південноукраїнської АЕС та голів молодіжної організації підприємства і відокремленого підрозділу громадської організації УкрЯТв м. Южноукраїнськ.

Проєкт NUCLEAR EDUCATION включає декілька етапів. Потягом року для учнів ліцею проводили ознайомлювальні екскурсії в інформаційному центрі «Імпульс» філії «ВП ПАЕС», де детально розповідали про особливості роботи Південноукраїнської атомної електростанції та перспективи розвитку енергетичної галузі в цілому. Інтелектуальний турнір підсумував отримані знання. Учням надали можливість продемонструвати їх під час бліц-туру, виконання тестового завдання, розгадування кросворду та розв’язання задачі, яка вимагала від учасників команди розгорнутої відповіді.

В інтелектуальних баталіях переможцем турніру стала команда «Лідер», яка минулого року здобула третє місце. Заслуженою винагородою для них став грошовий приз у чотири тисячі гривень. За 2-е і 3-є місця команди-призери відповідно отримали по три та дві тисячі гривень. Крім грошових сертифікатів усім учасникам турніру вручили іміджеву продукцію від Південноукраїнського енергокомплексу і спонсорів: громадської організації «Українське ядерне товариство» в місті Южноукраїнськ та організації молоді ПАЕС. Координатори проєкту сподіваються, що учнівська молодь й надалі буде активно розвиватись у сфері технічних дисциплін і в майбутньому поповнить ряди атомників.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...