Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У місті-супутнику Південноукраїнської АЕС вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС
AA

У місті-супутнику Південноукраїнської АЕС вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Мешканці міста-супутника атомної станції провели мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які врятували Україну й світ від ядерної катастрофи.

Участь у заході взяли керівники громади, ветерани-чорнобильці й просто пересічні городяни. Біля знаку Чорнобильської Мадонни вони подякували живим та згадали загиблих героїв, які віддали своє життя заради того, щоб якнайшвидше локалізувати аварію. 

У ліквідації наслідків брали участь понад 90 000 осіб. Працівники Південноукраїнської АЕС теж відгукнулись на заклик про допомогу і одними з перших прибули допомагати в усуненні наслідків ядерної катастрофи. Зокрема, своїми спогадами із присутніми поділився представник міської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», член експертної ради ветеранів атомної енергетики Юрій Рубан. Він підкреслив, що як дозиметрист, знав, наскільки небезпечна поїздка на ЧАЕС. Втім, ані сам, ані його колеги не могли відмовитись, адже знали – від швидкості усунення наслідків залежить майбутнє країни та світу. 

Після хвилини мовчання присутні вшанували пам’ять померлих від наслідків Чорнобильської катастрофи покладанням квітів до пам’ятного знаку. На завершення заходу усіх охочих запросили відвідати тематичну експозицію «Чорнобиль не має минулого часу» в Южноукраїнському міському історичному музеї. Вона діятиме до 16 грудня.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...