Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У дитячій бібліотеці Южноукраїнська відбувся захід «АЕС відкрита дітям»
AA

У дитячій бібліотеці Южноукраїнська відбувся захід «АЕС відкрита дітям»

Фахівці управління інформації Південноукраїнської АЕС організували віртуальну подорож атомними станціями України для відвідувачів Южноукраїнської міської дитячої бібліотеки.

16 січня відвідувачі міської дитячої бібліотеки мали змогу не лише обрати для читання нові книги, а й цікаво провести час, поповнити свій багаж знань інформацією про атомну енергетику. Пізнавальний захід «АЕС відкрита дітям» з використанням окулярів віртуальної дійсності організували фахівці управління інформації Південноукраїнської АЕС. За допомогою 3D окулярів маленькі відвідувачі закладу та їхні батьки склали загальне враження про підприємство, оглянули машинну залу та щит керування атомного енергоблока. Їх настільки зацікавила інформація про АЕС, що вони радо зголосилися відвідати інформаційний центр «Імпульс» ВП ПАЕС, щоб дізнатися більше про головне підприємство міста та атомну енергетику загалом. 

«Ми запросили дітей до участі в інформаційно-пізнавальних проєктах «Енергоквест» та «Time energy», які регулярно проводимо для дітей та молоді нашої територіальної громади і мешканців прилеглих територій. Вони з ентузіазмом сприйняли пропозицію, - ділиться враженнями від проведеного заходу фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою ВП ПАЕС Світлана Дідик. - Дітям, та й їхнім батькам, сподобався неординарний підхід до отримання інформації. Їм було весело й цікаво. Це і є наше головне завдання: поширювати інформацію про атомну енергетику, розповідати про неї у доступній, зрозумілій формі. Це профорієнтаційна робота. Ми орієнтуємо дітей на вибір професії, пов’язаної з енергетикою. Зрощуємо гідну зміну. Впевнені, що серед учасників дитячих проєктів є майбутні реактери, турбіністи, електрики».

Про зацікавленість відвідувачів свідчить те, що вони просили продемонструвати  відеоматеріал не лише про Південноукраїнську АЕС, а й про інші атомні електростанції України, зокрема, й окуповану нині ЗАЕС. А після відеоекскурсії юрмилися біля стенду з літературою про атомну енергетику, який директорка бібліотеки Валентина Катранюк оформила з використанням друкованої продукції, наданої управлінням інформації ПАЕС.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...