Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Представники Південноукраїнської АЕС взяли участь у благодійній виставці «Об’єднані заради Перемоги»
AA

Представники Південноукраїнської АЕС взяли участь у благодійній виставці «Об’єднані заради Перемоги»

12 січня в Южноукраїнському міському історичному музеї відбулася благодійна виставка «Об’єднані заради Перемоги». Поціновувачі творчості місцевих живописців могли придбати їхні картини. Серед митців–благодійників були й працівники Південноукраїнської АЕС.

Семеро южноукраїнських художників, місцевий музей, художня галерея «Гард» та благодійний фонд «Волонтери Буго-Гарду» об’єдналися заради Перемоги. В місті відбулася доброчинна виставка. На ній поціновувачі живопису, а також ті, хто хоче допомогти Збройним силам України, могли придбати будь-яку з 29-ти картин. «Культурно-мистецькі акції під час війни – це те, за що ми воюємо: за наші духовні етнокоди, українські символи, цінності. Мистецтво доводить те, що ми не здаємось і продовжуємо жити. Нині ми маємо висловити вдячність Збройним силам України за можливість творити, жити спокійно та працювати на Перемогу», - зазначив куратор художньої галереї «Гард» Богдан Грицевич під час відкриття виставки.

«Коли ми звернулись до художників, вони радо погодились взяти участь у заході. Вони розуміють, що це наш спільний внесок у Перемогу України. Хочу додати, що виручені кошти розподіляться у співвідношенні 50/50. Частина – автору картини, інша половина – у благодійний фонд», - розповіла директорка Южноукраїнського міського історичного музею Зореслава Клименко.

Серед митців, які надали свої картини для благодійної виставки, колишні та нинішні працівники Південноукраїнської АЕС. Художник Палацу культури «Енергетик» - Сергій Колпаков та нині пенсіонер, а у минулому працівник служби головного метролога - Олександр Куліченко.

Пан Олександр надав для продажу п’ять робіт. До речі, дві одразу ж і купили. Тепер вони нагадуватимуть новим власникам про мирне, тихе і спокійне життя. Саме це, зокрема, було  метою живописця. «Деякі обирав просто інтуїтивно, а декотрі є символічними. Наприклад, картина «Божого благословення», де зображено пам’ятник князю Володимиру над Києвом, або робота на якій можна побачити фігуру жінки з паростком. Вона символізує нове життя. На ще одній картині – мирний ранок. Усі роботи, на мою думку, відповідають темі виставки, тому я їх і обрав», - говорить пан Олександр.

Не менш ретельно підходив до вибору картин ще один учасник виставки – Юрій Бондар: «Я орієнтувався на те, щоб людям ці роботи дійсно були потрібні, щоб вони в них знаходили щось цікаве для себе».

Краса врятує світ, вважають южноукраїнські митці, а ще мистецтво може допомогти ЗСУ. Зібрані кошти благодійники планують направити на підтримку однієї з військових частин, яка нині боронить країну на херсонському напрямку.

Ціновий діапазон представлених робіт – від 300 гривень до 15 тисяч. Можливість придбати одну з них у поціновувачів мистецтва ще є.  Виставка триває до 17 січня включно. Тим, хто не встигне, готові допомогти працівники музею, надавши координати художників та зорієнтувавши по цінам.

Благодійною виставкою «Об’єднані заради Перемоги» Южноукраїнський міський  історичний музей відкрив новий творчий сезон. У ньому обіцяють ще більше заходів, зокрема, спямованих на допомогу ЗСУ.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...