Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Працівники Південноукраїнської АЕС передали військовим-землякам чергову партію допомоги
AA

Працівники Південноукраїнської АЕС передали військовим-землякам чергову партію допомоги

Колектив служби інформаційних технологій ВП ПАЕС передав на фронт своєму колезі-військовому і його побратимам партію необхідних приладів на суму майже 157 тисяч гривень та амуніцію.

Запит 154-ої окремої механізованої бригади був на квадрокоптер Mavic3, два дизельних генератори, ланцюгову бензопилу. Потребу військових атомники задовольнили, а крім цього додали декілька комплектів зимового однострою з берцями, чотири набори маскувальних костюмів і гумові медичні рукавички.

 «Хлопці, ми дуже раді бачити вас на рідній землі. Колектив атомної станції трохи назбирав речей, які вкрай потрібні на війні. Ми хочемо вам їх передати. Бережіть себе!», - звернувся до військовослужбовців провідний інженер-електронік служби інформаційних технологій (СІТ) ВП ПАЕС та профспілковий лідер підрозділу Ігор Гапук.

Для бійця з позивним «Кібернетик» 154-ої окремої механізованої бригади колектив СІТу рідний. Чотири місяці тому інженер-електронік атомної станції перекваліфікувався на командира взводу зв`язку. «Життя дуже непросте. До війни треба готуватися заздалегідь. Але, як показує практика, до цього ти ніколи не можеш бути готовим повністю. Правила війни постійно змінюються», - каже військовослужбовець «Кібернетик», колишній працівник АЕС.

Наразі «Кібернетик» із побратимом у складі Сухопутних військ тримають південний фронт. Акцентують, допомога від енергетиків – істотне доповнення до наявних ресурсів. Дизель-генератори - це не лише світло в бліндажах, заряджені телефони й безперебійна робота кухні. Це живлення великої кількості обладнання, що дозволяє координувати дії між військовими формуваннями. Дрони ж - базова річ сучасної війни. Таких чим більше, тим краще. «Як показала війна, середній вік «Мавіка» на війні - 10 діб. На жаль, найпотужніші РЕБи скорочують час їхнього життя. Ми просто можемо не отримати наш дрон після завдання. І навіть не тому, що буде знищений, а просто може потрапити в чужі руки», - розповідає захисник.

Систематична підтримка підрозділів, які захищають Україну на передовій, здійснюється в рамках акції «Допомога захисникам України» за кошти одноденного заробітку працівників ПАЕС.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...