Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Працівники Південноукраїнської АЕС направлять понад 2 мільйони 300 тисяч гривень на підтримку людей поважного віку
AA

Працівники Південноукраїнської АЕС направлять понад 2 мільйони 300 тисяч гривень на підтримку людей поважного віку

На Південноукраїнській АЕС триває акція «Ветеран», що націлена на підтримку людей поважного віку. У 2024 році участь у ній бере 75% персоналу підприємства.

Ця благодійна ініціатива діє у ВП ПАЕС понад десятиліття і забезпечує можливість активної діяльності ветеранської спілки, а також надання допомоги колишнім колегам. Інфляція та війна в країні болюче вдарили по кишені кожного, а особливо – пенсіонерів та інших соціально вразливих верств населення. Стрімко скочили ціни на ліки, харчі, послуги. Енергетики розуміють це, тому і продовжують акцію «Ветеран», щомісяця перераховують зі своєї заробітної плати добровільні внески.

«Якщо порівнювати з минулим роком, то у 2024-му участь в акції взяли на 6% більше людей. Загальна сума внесків зросла з 1886332 грн до 2356896 грн», - зазначила інженерка відділу соціального розвитку ПАЕС Вікторія Селезньова.

Зібрані кошти розподіляються у співвідношенні 70/30 між радою ветеранів Південноукраїнської АЕС і міською організацією ветеранів війни, праці та Збройних Сил м. Южноукраїнськ. Отримані від атомників кошти використовуються для надання благодійної допомоги пенсіонерам у скрутному матеріальному становищі, поховання членів організації або їхніх родичів, підтримки тяжко хворих.

На сьогодні в первинній ветеранській спілці Південноукраїнської АЕС понад дві тисячі шістсот пенсіонерів. Наймолодшому - 36 років, найстаршому - 95. «Чимало наших ветеранів отримують від держави невелику пенсію. Таким людям фінансова підтримка вкрай потрібна, особливо у випадку проблем зі здоров’ям. Зокрема, минулого року розмір матеріальної допомоги у випадку важкого захворювання становив 3 000 гривень. Для тих, у кого невелика пенсія, це суттєва підтримка», - підкреслив очільник голови ради ветеранів ПАЕС Микола Сидоров. У ветеранській організації вдячні колективу атомників за участь у благодійній ініціативі і сподіваються, що на підприємстві і надалі підтримуватимуть традицію дбати про людей поважного віку.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...