Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Працівники ПАЕС передали армійцям обладнання для ремонту військової техніки
AA

Працівники ПАЕС передали армійцям обладнання для ремонту військової техніки

Набір інструментів від колективу Південноукраїнського енергокомплексу допоможе бійцям 46-ї окремої аеромобільної бригади швидше ставити на колеса та гусениці військову техніку. Придбали обладнання у рамках благодійної акції «Допомога захисникам України». А передати його військовим довірили працівницям управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС».

Представникам 46-ї окремої аеромобільної бригади вручили валізи-візки для інструментів, ударні гайковерти, електронний тестер для діагностики форсунок, мультиметр, гідравлічний прес, компресор, набір засобів для ручного розширення труб та супутникову систему Starlink. Усі пристрої обійшлися у суму понад 124 тисячі гривень. Крім технічних засобів, військовим передали одяг та взуття.

Армійці служать у спеціалізованому ремонтному батальйоні на Донеччині. Кажуть, що без їхньої допомоги не обходиться жодне бойове завдання із залученням техніки.

«Кожен день у нас напружений. Автомобілів, що потребують відновлення, вистачає. Ремонтувати доводиться як старі машини, так і нові, іноземні. Техніку, яку врятувати не вдається, ми використовуємо як «донорів» для інших машин та механізмів», - пояснює військовий з позивним «Француз».

«Ми не скаржимося на забезпечення. Отримуємо нові машини, також є у нас і трофейні екземпляри. Хоча іноді й самі купуємо запчастини, та навіть цілі автомобілі. Це війна, і інтенсивність бойових дій зростає, тому нам постійно потрібні інструменти та техніка», - розповідає військовий з позивним «Сідой».

Завдання спеціалізованих ремонтних бригад - максимально швидко відновити робочий стан військової техніки. Нерідко її ремонтують в польових умовах, виїжджають безпосередньо в район дислокації підрозділів. Тож військові з задоволенням пакували у свій старенький бус (придбаний, до речі, за власні кошти) валізи-візки для інструментів та інше приладдя, закуплене атомниками. Воно полегшить їхню роботу, зробить більш ефективною та допоможе швидше повернути в стрій таку необхідну на війні техніку.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...