Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Південноукраїнські атомники підсилили позиції ЗСУ більш як на мільйон гривень
AA

Південноукраїнські атомники підсилили позиції ЗСУ більш як на мільйон гривень

У рамках безстрокової акції «Допомога захисникам України» працівники Південноукраїнського енергокомплексу продовжують активно волонтерити та закуповують усе необхідне для військових. 12 лютого двом військовим підрозділам передали обладнання більш як на мільйон гривень.

Колектив енергетиків придбав партію з 30-ти дронів-камікадзе для військової частини, яка виконує бойові завдання на Південних ділянках фронту. Сучасну війну важко уявити без FPV-дронів. Ці мініатюрні помічники бюджетні та легкі у використанні. Безпілотники здатні літати на відстань до 20 км і завдавати удару не тільки по особовому складу противника, а й по важкій техніці. Така зброя є незамінною для розвідки, адже дозволяє зберегти життя українським захисникам. За словами військового оператора БПЛА з позивним «Захар», вдале застосування одного такого  FPV-дрона може знищити ворожу техніку, яка коштує мільйони доларів.

Під час вручення квадрокоптерів до військових звернувся голова цехового профспілкового комітету каскаду ГЕС-ГАЕС філії «ВП ПАЕС» Євгеній Лаханін, - «Хлопці тримайтеся! Бережіть себе та повертайтеся додому живими. І з Перемогою».

У підрозділі, який отримав партію літальних апаратів, воює чимало захисників з Южноукраїнська. Перед тим, як передати техніку армійцям, фахівці ПАЕС уважно вивчили її «анатомію». Вони запевняють, що у разі схвальних відгуків військових про роботу цих безпілотників у бойових умовах, зможуть збирати такі власноруч. За попередніми підрахунками собівартість одного такого дрона складатиме приблизно 15 тисяч гривень, водночас готовий безпілотник в Україні коштує в рази дорожче.

Цього ж дня відбулося ще одне передання. Представники військової частини А4714 отримали від атомників інверторні генератори, супутникові системи Starlink та квадрокоптер Mavic 3. Ці технічні засоби дуже необхідні на фронті, без них нищити ворога нашим бійцям було б значно складніше.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...