Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Південноукраїнські атомники передали захисникам оптичні прилади
AA

Південноукраїнські атомники передали захисникам оптичні прилади

Енергетики Південноукраїнської АЕС продовжують надавати підтримку армії. Акція «Допомога ЗСУ» триває. У перші дні нового року атомники спрямували на зміцнення боєздатності військової частини А7352 п’ять монокулярів нічного бачення. Загальна вартість оптичних приладів – 577 500 гривень.

Раз на тиждень, а то й частіше, майже два роки поспіль енергетики ПАЕС засвідчують факт своєї вдячності та підтримки українських військових черговим посиленням їх обороноздатності. Бачити ворога вночі – потреба, яка змусила стрільця Михайла 123 окремої бригади територіальної оборони адресувати запит колективу ПАЕС на отримання п’яти монокулярів нічного бачення. «Ми стоїмо на береговій лінії, островах Херсонської області. Тримаємо оборону, щоб вороги не перейшли на наш берег. Це поки основна наша функція», - каже військовий Михайло.

Боєць та його побратими відчувають напругу цілодобово. Постійні мінометні та артилерійські обстріли окупанти чергують з запусками FPV-дронів. Складність охорони цього плацдарму зумовлена ще й його специфікою. Наші оборонці для виконання бойових завдань маневрують на човнах між островами у річці Дніпро. Головне, аби не запливти в лігво до самого ворога. У цьому якраз і допоможуть монокуляри. «Ми пересуваємось човнами по річках, іноді дуже вузеньких. І потрібно бачити, куди саме пливеш. Бо якщо пропустиш свій поворот, зіб’єшся з напрямку, попадеш прямо до кацапів. Таке, на жаль, вже бувало. Тому монокуляри нам дуже потрібні», - пояснює військовий.

Місію передати необхідне обладнання формуванню, до складу якого, до речі, входить багато южноукраїнців і мешканців сусідніх населених пунктів, делегували працівникам одного з цехів ПАЕС. Його начальник Віктор Горбань каже, у його підрозділі 18 чоловіків зараз на війні. Тож загальностанційною акцією вони не обмежуються.

«Цехом ми надаємо допомогу у ремонті автомобілів. Перед Новим роком завезли дві машини на фронт. Допомагаємо харчами, технікою. Намагаємося відреагувати на всі запити», - каже начальник одного з підрозділів ПАЕС Віктор Горбань.

Консолідація спільних зусиль, кажуть атомники, як ніколи актуальна. Бо наші захисники чекають на підтримку, а кожен українець - на Перемогу.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...