Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Південноукраїнські атомники матеріалізують дитячі мрії
AA

Південноукраїнські атомники матеріалізують дитячі мрії

Колектив Південноукраїнської АЕС втілює в життя різдвяні бажання діток, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Уже сьомий рік поспіль південноукраїнські енергетики влаштовують для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей різдвяний івент «Здійсни мрію». Цьогоріч доброчинне дійство відбулося у день Різдва в ПК «Енергетик». Шоу-програма розпочалася з театральної постановки під назвою «Як Грінч украв Різдво». Повне занурення в динамічний сюжет непомітно перетекло в інтерактивні включення – ігри й танці для маленьких та дорослих.

Повірити дітям у казку не єдине, що ставлять собі за мету організатори благодійного проєкту. Здійснити бодай хоч невеличкі їх мрії – істотна частина задуму. За доброю традицією щорічно підопічні соціального закладу пишуть Святому Миколаю листи-мрії. Цього року чарівники-атомники опрацювали 48 таких послань. Адресанти в своїх матеріальних мріях не вибагливі. Хтось просить оновити верхній одяг, для іншого в радість іграшка чи гаджет. У реалізації цих нескладних прохань є ще більш масштабна ціль, акцентує ідейна натхненниця і організаторка акції Олена Бистрова: «Ціль - відігріти цих діток. Тому що є такі, які напередодні цих свят втратили своїх рідних і опинилися в складних життєвих обставинах. До того ж зараз різдвяні свята, і треба робити благо, віддавати своє тепло тим, хто цього потребує».

Переважна більшість вихованців центру - мешканці Миколаївщини. Є також вимушені переселенці з інших областей. Вікова категорія коливається від 3 до 18 років. У своїх омріяних посланнях дітки просять і те, чого прагне зараз кожен українець. «Для мене це звичайно не було здивуванням. Я поцікавилась після того, як вони написали листи Святому Миколаю, яке їхнє найзаповітніше бажання. Звичайно, більшість сказала, щоб закінчилася війна, особливо діти переселенці», - розповідає директорка Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради Ярослава Мельник.

Для матеріалізації дитячих мрій цього року була зібрана рекордна сума в 120 585 гривень. Це стало можливо завдяки злагодженій роботі представників профспілкового комітету у співпраці з організацією молоді ВП ПАЕС. Окрім міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, благодійники шефствують над Рацинською та Березківською школами-інтернатами. Солодощі та інші необхідні речі туди встигли завезти напередодні Різдва. Зібрані кошти цьогоріч рівномірно розподілили між трьома закладами. А це загалом майже 500 діток і стільки ж щирих дитячих емоцій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...