Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Оперативний штаб з реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС розглянув стан справ на об'єкті
AA

Оперативний штаб з реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС розглянув стан справ на об'єкті

На черговому засіданні оперативного штабу з реалізації проекту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС», яке відбулося 22 березня, розглянуто поточний стан справ на об'єкті.

Конструктивну розмову, що пройшла під головуванням віце-президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Айдина Айсіна, було присвячено виконанню рішень протоколів попередніх засідань, стану фінансування будівництва об’єкта, реалізації плану необхідних закупівель, дотриманню графіка робіт. Згідно з уточненими та скоригованими планами, введення в роботу першого пускового комплексу – бризкальних басейнів №1 і №2 – намічено на 2020 рік. Разом з ними до кінця наступного року мають запрацювати бризкальні басейни №3 та №4. «Зважаючи на важливість об’єкта як для Южно-Української АЕС, так і для енергосистеми в цілому, наголошую на неможливості зміщення графіка будівництва вправо», - підкреслив Айдин Айсін.

Разом з тим у перебігу зустрічі розглянуто проблемні питання добудови ще одного будівельного об’єкта Южно-Українського енергокомплексу – Ташлицької ГАЕС.  Зокрема, йшлося  про спорудження другої черги станції - гідроагрегату №3, підготовку звіту з Оцінки впливу на довкілля та формування соціальної програми, яка включатиме заходи з вирішення проблем регіону.

За одноголосною згодою учасників зустрічі прийнято рішення в подальшому об’єднати засідання двох штабів – з реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС і добудови ТГАЕС.

Додатково:

Реалізація проекту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС» дозволить уникнути втрат виробництва електроенергії на ЮУАЕС через високу температуру циркуляційної води та зняти обмеження потужності южно-українських енергоблоків, викликані недостатньою охолоджувальною здатністю Ташлицького водосховища в спекотні літні періоди.

Практичну реалізацію проекту реконструкції системи техводопостачання ЮУАЕС розпочато в середині березня 2016 року. Оперативний штаб створено наказом президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського для вирішення всіх критичних питань, що виникають під час будівництва.

Високоманеврена Ташлицька ГАЕС – одна зі складових Южно-Українського енергокомплексу, що є єдиним в Україні підприємством з комплексним використанням базових ядерних, а також маневрених гідро- та гідроакумулюючих потужностей. Основне призначення ТГАЕС - виробництво електроенергії для покриття вечірніх і ранішніх піків споживання та використання надлишкової нічної енергії.

 Спорудження гідроакумулюючої електростанції триває. Наказом президента ДП «НАЕК «Енергоатом» від 12 березня 2019 року «Про затвердження проекту завершення будівництва Ташлицької ГАЕС. Введення гідроагрегатів №№ 3-6 (м. Южноукраїнськ Миколаївської області (Коригування)» визначено введення в експлуатацію шести гідроагрегатів ТГАЕС загальною потужністю 906 МВт.

На даному етапі на Южно-Українському енергокомплексі в експлуатації перебувають 3 атомні енергоблоки сумарною встановленою потужністю 3000 МВт Южно-Української АЕС, 2 гідроагрегати сумарною потужністю 9,8 МВт Олександрівської ГЕС і 2 гідроагрегати сумарною робочою потужністю в генераторному режимі 320 МВт Ташлицької ГАЕС.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...