Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС завершила роботу місія технічної підтримки ВАО АЕС
AA

На ЮУАЕС завершила роботу місія технічної підтримки ВАО АЕС

7 липня на Южно-Українській АЕС завершила роботу місія технічної підтримки Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС). Метою місії була передача інформації та кращих міжнародних практик в області підвищення ефективності адміністративного контролю і управління виробничою діяльністю з боку керівників середньої та вищої ланки.

У команду експертів входили фахівці з Росії, Болгарії та Ірану. Впродовж 3 днів вони знайомили южно-українських фахівців з методиками та підходами в області підвищення ефективності адмінконтролю. Робота проходила як у вигляді презентацій, так і шляхом бесід і обговорень з персоналом станції, під час яких експерти передавали свій досвід з цього аспекту діяльності.

Підбиваючи підсумки місії, керівник міжнародної команди Лев Зав’ялов відзначив  позитивні результати: «Ми будували роботу так, аби видати якомога більше додаткової корисної для южно-українського майданчика інформації. Наші рекомендації станція використовуватиме для поліпшення діяльності в області управління виробництвом. Ми прагнули, щоб вони були зрозумілими, доступними для персоналу та придатними для реалізації. Я був учасником місії партнерської перевірки ВАО АЕС на Южно-Українській атомній станції 2014 року і сьогодні можу відзначити прогрес у діяльності цього підприємства. Це підтверджують і експерти нинішньої команди».

Через місяць на адресу ЮУАЕС буде направлено офіційний звіт про результати роботи міжнародних експертів місії технічної підтримки з рекомендаціями для поліпшення контролю виробничої діяльності. А у вересні цього року на южно-українському майданчику планується проведення повторної партнерської перевірки ВАО АЕС, експерти якої оцінять прогрес у виявлених у перебігу останньої перевірки областях для поліпшення з точки зору поточного стану справ.

Додатково

На сьогодні усі організації, що експлуатують АЕС, є членами ВАО АЕС, яка діє незалежно від державних і регулюючих органів і працює виключно від імені та в інтересах своїх членів - атомних електростанцій. У рамках ВАО АЕС між атомними станціями різних країн здійснюються партнерські перевірки, місії технічної підтримки, обмін інформацією про події та інші спільні програми. У структуру ВАО АЕС входять чотири регіональні центри: Московський, Атлантський, Паризький і Токійський. Московський центр ВАО АЕС об'єднує атомні станції Росії, Болгарії, Угорщини, Казахстану, Куби, Литви, Польщі, Словаччини, України, Фінляндії, Чехії, Китаю та Ірану. Координаційний центр ВАО АЕС знаходиться в Лондоні.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...