Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС з технічним візитом побували представники НВП «Радій»
AA

На ЮУАЕС з технічним візитом побували представники НВП «Радій»

Южно-Українську АЕС 15 серпня з технічним візитом відвідали представники конструкторських бюро ПАТ «Науково-виробниче підприємство «Радій». Захід відбувся в рамках підвищення кваліфікації співробітників підприємства, задіяних у процесі розробки та виробництва високотехнологічного інноваційного обладнання для автоматизованих систем управління і захисту об'єктів атомної енергетики.

Делегація відвідала інформаційний центр АЕС, повномасштабні тренажери блочних щитів управління 1 та 2 черг, блочний щит управління першого енергоблока, де оглянула програмно-технічні комплекси управляючих систем безпеки, систем нормальної експлуатації реакторного та турбінного відділень, групового і індивідуального управління та інше обладнання, виготовлене ПАТ «НВП «Радій» для Южно-Української АЕС у різні роки.

«Більша частина нашого колективу ніколи не була на атомній станції, тому для нас було важливо, щоб їм продемонстрували місця установки устаткування, яке вони проектують, розповіли про те, як воно працює, а також яке значення мають їхня робота і те, що вони роблять», - розповідає про мету візиту розробників «Радію» начальник служби управління персоналом науково-виробничого підприємства Марина Юрченко.

Це не перший візит представників «Радію» на южно-український майданчик. У травні цього року делегація одного з конструкторських бюро підприємства також приїжджала ознайомитися з роботою ЮУАЕС. «Ми зрозуміли, що треба продовжувати цю практику, - зазначає М.Юрченко, - тому що в нашому колективі працює дуже багато молодих людей, які, скажімо так, не ставлять фінальну крапку в проектах або розробках, проте активно задіяні в роботі. І такі технічні візити на атомну станцію - свого роду мотивація, аби кожен співробітник усвідомив, що робить щось дійсно важливе».

Історія співпраці НВП «Радій» з Южно-Українською АЕС триває з 2001 року. За цей час на двох перших южно-українських енергоблоках у рамках продовження їхніх строків експлуатації встановлено обладнання «Радію» на системах безпеки та системах, важливих для безпеки. Спільно з персоналом цехів атомної станції його спеціалісти виконують наладку систем нормальної експлуатації реакторного та турбінного відділень енергоблоків.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...