Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС проходять практику учні Южноукраїнського професійного ліцею
AA

На ЮУАЕС проходять практику учні Южноукраїнського професійного ліцею

На ЮУАЕС триває практика учнів Южноукраїнського професійного ліцею. Дві перші цього року групи ліцеїстів – усього 19 молодих людей – знайомляться з виробничим процесом у будівельно-монтажному управлінні, автотранспортному господарстві та цеху зварювання енергоремонтного підрозділу підприємства. 

Южно-Українська атомна електростанція – давній соціальний партнер місцевого професійного ліцею. Придивлятись до майбутніх працівників починають ще під час їхнього навчання у закладі. Загалом щорічно у ВП ЮУАЕС проходять практику понад 150 учнів ліцею. Ті, хто добре себе зарекомендує, у майбутньому зможуть працевлаштуватися на підприємство.

Анатолій Туркоман приїхав на навчання до Южноукраїнського професійного ліцею з сусідньої Олександрівки. Зазначає, що ЗНО здав непогано, але вирішив обрати робітничу професію електрозварника, бо вважає її перспективною. На ЮУАЕС навчально-виробничу практику проходить вперше. За словами практиканта, підприємство вразило його своїми масштабами. До кінця навчання у професійному ліцеї ще рік, але Анатолій Туркоман вже зараз міркує щодо працевлаштування на Южно-Українську АЕС. 

У цеху зварювання ЕРП ВП ЮУАЕС кажуть, що потреба в молодих кадрах є. «Протягом останніх кількох років колектив оновився на 50%. Є вакансії і зараз, - зазначає начальник дільниці цеху зварювання ЕРП ВП ЮУАЕС Олександр Шмалько. - Особливо відчувається дефіцит електрозварників під час ППР, коли потрібно швидко та якісно виконати ремонт трубопроводів та металоконструкцій».

До електрозварників на атомній електростанції серйозні вимоги. Ця професія потребує високої кваліфікації та відповідальності. Після закінчення професійного ліцею електрозварник отримує третій розряд. Для подальшого кар’єрного зростання необхідно атестуватися, брати участь у конкурсах професійної майстерності, отримати вищу освіту. Але головне – любити свою справу і бути їй відданним.

Незабаром практику на Южно-Українській АЕС також проходитимуть студенти Одеського національного політехнічного університету. Це майбутні енергетики, які навчаються за тристоронніми угодами і після закінчення навчання мають бути працевлаштовані на атомну електростанцію.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...