Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Ташлицькій ГАЕС завершено ремонтну кампанію
AA

На Ташлицькій ГАЕС завершено ремонтну кампанію

7 вересня після завершення щорічного планового ремонту до роботи став другий агрегат Ташлицької ГАЕС (входить до складу Южно-Українського енергокомплексу).

Ремонтний процес тривав 22 доби. За цей час виконано регламентні роботи на гідрогенераторі та гідротурбіні, відновлено цілісність бетонного облицювання водоспрямовуючих тунелів.

Роботи виконано силами власного персоналу ТГАЕС та працівників підрядних організацій: ТОВ «ДніпроСГЕМ» та ТОВ «Ресурстехнобуд». Загалом у ремонті другого гідроагрегата було задіяно понад 200 фахівців.

Згідно з регламентом, післяремонтні та передпускові випробування складалися з 4 етапів: тестування окремих вузлів, систем і механізмів; заповнення проточного тракту для перевірки на герметичність ущільнення валу; випробування гідрогенератора разом з усіма системами та завершальне комплексне тестування гідроагрегата під навантаженням, коли він повноцінно виконував функції джерела електроенергії.

«Передпускові випробування, проведені згідно з графіком з 2 по 6 вересня, підтвердили якість виконаного ремонту, - наголошує головний інженер Каскаду ГЕС-ГАЕС ВП ЮУАЕС Сергій Музиченко. – Хочу подякувати нашим підрядчикам за те, що в непростий для НАЕК «Енергоатом» період вони виконали усі свої договірні зобов'язання з оцінкою не менше як добре. І, звичайно ж, велике спасибі працівникам Ташлицької ГАЕС, які чітко виконали та продовжують виконувати свої посадові обов'язки та поставлені завдання».

Плановий ремонт другого агрегата завершив ремонтну кампанію 2020 року на Ташлицькій ГАЕС. Попереду у гідроенергетиків - відповідальний осінньо-зимовий період.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...