Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Колдоговір на ПАЕС виконано
AA

Колдоговір на ПАЕС виконано

22 березня на Південноукраїнській АЕС відбулись колдоговірна та звітна профспілкова конференції. Делегати від цехів та підрозділів підприємства заслухали звіти про виконання Колективного договору у 2023 році, затвердили акт перевірки реалізації угоди та обрали представників на конференції АТ НАЕК “Енергоатом”, що незабаром мають скликати в Києві. В цілому Колективний договір НАЕК «Енергоатом» на ПАЕС визнано виконаним, робота профкому оцінена як «задовільна».

Підсумовуючи 2023 рік, головний інженер атомної електростанції, виконувач обов'язків генерального директора філії «ВП ПАЕС» Микола Феофентов подякував колективу за якісну роботу та доповів про основні досягнення. “Завдяки вашій відповідальній праці ми змогли скоротити терміни ремонту і вийти у 2023 році на другий результат виробітку електроенергії за історію існування Південноукраїнської АЕС, а також досягли найвищого у НАЕК “Енергоатом” коефіцієнту використання встановленої потужності - майже 80%”, - підкреслив Микола Феофентов. 

Він також зазначив, що адміністрація дотримувалась вимог  колдоговору стосовно регулювання виробничих, соціально-економічних і трудових відносин. Виконані всі основні зобов'язання, визначені в розділах “Організація виробництва”, “Оплата і нормування праці”, “Трудові відносини”, “Охорона праці” та “Охорона здоров’я”, “Розвиток соціальної сфери підприємства та соціальні гарантії”, “Робота з молоддю”, “Спорт і культура”, “Гарантії профспілкової діяльності”. На жаль, не повністю реалізованим залишився такий напрям, як “Житлово-побутове обслуговування”. Гроші на спорудження нового житла не виділялись. Проте у 2023-му сімом атомникам надали безвідсоткові позики на придбання житла. 

Було зазначено, що працівники енергокомплексу отримали матеріальну допомогу та окремі соціальні пільги на суму майже 60 млн гривень. Зокрема матеріальна допомога надходила працівникам підприємства, призваним на військову службу. Загалом атомники, що зараз боронять нашу землю, отримали понад 52 млн гривень. Гроші видавали також на лікування тяжких захворювань, поховання родичів, у зв’язку з народженням дитини, а також тим, хто перебуває у декретній відпустці або виховує дитину з інвалідністю.

До делегатів звернувся голова первинної профспілкової організації НАЕК «Енергоатом» Сергій Снітков. Він зазначив, що цього року профкоми філій отримають 1,5% відрахувань від фонду оплати праці підприємств замість 1%, як було протягом останніх двох років.  Голова ППО підкреслив, що у зв’язку з продовженням в країні воєнного стану будуть зміни в розподілі  коштів. Згідно з кошторисом профспілок, більш як 40% має піти на допомогу ЗСУ. Крім того, він запропонував надавати путівки на оздоровлення в першу чергу працівникам ПАЕС, які були мобілізовані, адже вони найбільше потребують реабілітації та відновлення життєвих сил, а також оперативному і ремонтному персоналу. Підсумовуючи роботу конференції, делегати одноголосно констатували, що колективний договір «НАЕК «Енергоатом» у філії  ВП ПАЕС в основному виконано. Результати реалізації угоди в масштабах компанії планується розглянути незабаром. Південноукраїнську АЕС на конференції в Києві представлятимуть 20  делегатів.

Без перерви з доповненням складу учасників була проведена звітна конференція первинної профспілкової організації ПАЕС. До неї входять 37 цехових організацій. Виконувач обов’язків голови профкому Південноукраїнської АЕС Валерій Макану доповів про роботу всіх комісій профкому, озвучив кількість реалізованих путівок на оздоровлення та відпочинок, результати спортивних досягнень і благодійної діяльності спілчан. Делегати заслухали та взяли до відома висновки ревізійної комісії щодо фінансової діяльності профкому. Роботу первинної профспілкової організації одноголосно визнали задовільною.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...