Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Каскад ГЕС-ГАЕС Південоукраїнського енергокомплексу до весняного водопілля готовий
AA

Каскад ГЕС-ГАЕС Південоукраїнського енергокомплексу до весняного водопілля готовий

Колектив Каскаду ГЕС-ГАЕС (Олександрівська гідро- та Ташлицька гідроакумулююча електростанції) філії «ВП ПАЕС» до безпечної експлуатації гідротехнічних споруд в умовах проходження весняного паводка готовий. Такого висновку дійшла протипаводкова комісія підприємства за участі представника регіонального офісу Держводагенства водних ресурсів України в Миколаївській області.

Проінспектовано стан гідротехнічних споруд та гідромеханічного обладнання Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС: члени комісії обстежили греблі, водоприймачі, гідромеханічне обладнання. Виконано ревізію дренажних насосів. Перевірено засоби зв'язку, плавзасоби, аварійні запаси матеріалів, інструментів, палива. Сформовано необхідну кількість чергових ремонтних бригад. Забезпечено постійний контроль за станом основних і допоміжних гідротехнічних споруд, роботою обладнання. Для оперативного персоналу було проведено позачергові протиаварійні тренування, де відпрацьовано протипаводкові заходи.

За підсумками роботи комісії складено відповідні акти, які підтверджують готовність об’єктів до роботи в умовах паводку. «Заходи з підготовки до пропуску паводкових вод ми проводимо з року в рік. Нинішня зима, як бачимо, тепла і малосніжна, синоптики не прогнозують високої весняної повені. Та це не вплинуло на якість підготовки до можливого водопілля і ретельність роботи комісії. Колектив Каскаду усвідомлює, що працює на об'єктах підвищеної небезпеки, тому готовність обладнання до роботи в різних режимах у нас в пріоритеті», - зазначив заступник начальника цеху з експлуатації водосховищ Каскаду ГЕС-ГАЕС філії «ВП ПАЕС» Андрій Гнезділов.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...