Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Фахівці Южно-Української АЕС взяли участь у приймально-здавальних випробуваннях обладнання для енергоблока №3
AA

Фахівці Южно-Української АЕС взяли участь у приймально-здавальних випробуваннях обладнання для енергоблока №3

Фахівці Южно-Української АЕС взяли участь у приймально-здавальних випробуваннях обладнаннях системи запобігання ранньому байпасуванню гермооболонки для енергоблока №3. Випробування проходили з 11 по 15 лютого на майданчику заводу-виробника «Škoda JS» у м.Дуковани (Чехія). Основою для розробки та впровадження системи є виконання заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій (КзПБ). Реалізація цього заходу дозволить уникнути порушень герметичності  гермооболонки енергоблока на стадії позакорпусної фази важкої аварії. Монтажні роботи на третьому «мільйоннику» ЮУАЕС заплановано на період планово-попереджувального ремонту 2019 року. Вони проходитимуть під спостереженням представників заводу-виробника.

У процесі випробувань устаткування було перевірено його відповідність вимогам розробленої технічної специфікації, виконано процедуру програми приймально-здавальних випробувань, а також обговорено питання експлуатації нової системи, її монтажу та програми якості.

«Розробка та впровадження системи запобігання ранньому байпасуванню гермооболонки зумовлені необхідністю виконання вимог нормативної документації і заходів Комплексної програми підвищення безпеки енергоблоків, - підкреслює начальник реакторного цеху №2 Олександр Рудий, який брав участь у випробуваннях обладнання. - Цей проект - один з заходів зі збереження цілісності герметичної загороди реакторної установки в разі важкої аварії. Його реалізація дозволить нам значно підвищити безпеку експлуатації третього енергоблока».

Проект системи «Запобігання ранньому байпасуванню гермооболонки в результаті потрапляння розплавлених мас активної зони з шахти реактора поза гермооб’ємом» для енергоблока №3 Южно-Української АЕС розроблено за аналогією з пілотною модифікацією вже реалізованого на першому, другому та третьому енергоблоках Запорізької атомної станції, а також на третьому рівненському.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...