Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До ювілею пожежного загону  ЮУАЕС подарувала  аварійно-рятувальний автомобіль
AA

До ювілею пожежного загону  ЮУАЕС подарувала  аварійно-рятувальний автомобіль

26 серпня, в день 30-річчя з дня заснування 1-го Державного пожежно-рятувального загону (1ДПРЗ) Головного управління держслужби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, атомники передали вогнеборцям сертифікат на аварійно-рятувальний автомобіль дорожньої категорії класу L, що відповідає екологічним вимогам Євро-5.

Южноукраїнський пожежно-рятувальний загін було створено в серпні 1986 року. Тоді до його складу увійшли дві пожежні частини, що забезпечують пожежну охорону АЕС і її майбутнього міста-супутника. З введенням в експлуатацію Ташлицької ГАЕС до них приєднався третій підрозділ, на який було покладено обов'язки з пожежної охорони цього об'єкта.

Уся історія 1ДПРЗ нерозривно пов'язана з атомною станцією. На  підприємстві добре розуміють важливість покладених на вогнеборців завдань, тому постійно надають їм допомогу в бойовому оснащенні. Свого часу за участі персоналу енергокомплексу було модернізовано теплодимокамеру, призначену для відпрацювання навичок ведення бойових дій у задимленому середовищі. На озброєння пожежників у різні роки було передано аварійно-рятувальний автомобіль, автомобіль комбінованого гасіння, автоцистерни та інше оснащення. Залучена до ліквідації пожеж у місті-супутнику АЕС, ця техніка допомогла врятувати не одне людське життя.

У день 30-річного ювілею 1ДПРЗ атомники передали пожежникам сертифікат на аварійно-рятувальний автомобіль дорожньої категорії класу L, що відповідає екологічним вимогам Евро-5 вартістю 4 млн 875 тис. грн. Найближчим часом він надійде на озброєння Державної пожежної частини №27, що несе охорону АЕС.

«Ми дуже раді та вдячні колективу атомників за такий необхідний нам подарунок. Сьогодні він перебуває на комплектації на заводі-виробнику, а вже до кінця року ми чекаємо його в бойових лавах. У порівнянні з попередніми модифікаціями, новий аварійно-рятувальний автомобіль компактніший і досконаліший», - повідомив у інтерв'ю місцевим ЗМІ начальник загону Андрій Драгоміров.

Від імені колективу енергокомплексу сертифікат на новий автомобіль вручав виконувач обов'язків генерального директора ВП ЮУАЕС Володимир Богатчук. Вітаючи пожежників з ювілеєм загону та передаючи документ, він висловив упевненість, що атомна станція й надалі буде надійно захищена. «Нехай «Аварійний план пожежогасіння..» вводиться в дію лише «умовно за тренуванням», - передав він побажання від усіх енергетиків Южно-Українського енергокомплексу.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...