Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги суб’єктів господарювання сектору харчової промисловості та агропромислового комплексу!
AA

До уваги суб’єктів господарювання сектору харчової промисловості та агропромислового комплексу!

20.12.2022 набрала чинність постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2022 №1384, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України та затверджено в новій редакції Порядок віднесення об’єктів до критичної інфраструктури.

З метою ідентифікації підприємства, як об’єкта критичної інфраструктури, а також його категоризації, йому необхідно подати згідно з пунктом 8 розділу V Методичних рекомендацій щодо категоризації об’єктів критичної інфраструктури, затверджених наказом Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 15.01.2021 №23, дані щодо:

належності об’єкта критичної інфраструктури до певного сектору(ів) (підсектору(ів)) критичної інфраструктури;

типу основної послуги (основних послуг), яку(і) об’єкт інфраструктури надає (відповідно до національного класифікатору видів економічної діяльності 2012 р.);

повної назви організації, форми власності, ЄДРПОУ власника (розпорядника) об’єкта інфраструктури, місцезнаходження організації;

керівника власника (розпорядника) об’єкта критичної інфраструктури (ПІБ, номери контактних телефонів, e-mail);

отримання об’єктом критичної інфраструктури основних послуг від інших об’єктів критичної інфраструктури, ненадання яких вплине на функціонування об’єкта критичної інфраструктури;

надання об’єктом критичної інфраструктури основних послуг іншим об’єктам критичної інфраструктури, ненадання яких вплине на функціонування інших об’єктів критичної інфраструктури;

рівнів негативного впливу, які особа, суспільство, навколишнє природне середовище, економіка, національна безпека та обороноздатність країни можуть зазнати внаслідок порушення або припинення функціонування об’єкта критичної інфраструктури відповідно до критеріїв, зазначених у додатках 1 і 2 до Методики.

Наразі, у Міністерства аграрної політики та продовольства України створено робочу групу з ідентифікації та категоризації об’єктів критичної інфраструктури в секторі харчової промисловості та агропромислового комплексу та розпочато збір заявок з метою фіксації об’єктів критичної інфраструктури, важливих для продовольчої безпеки.

Документи з супровідним листом довільної форми про включення до переліку об’єктів критичної інфраструктури, підприємства можуть надсилати на поштову адресу Міністерства: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик,24 або на e-mail: agro-ki@minagro.gov.ua.

Документи подані з порушенням зазначених вимог або подані не в повному обсязі, робочою групою не розглядатимуться та будуть повернуті заявнику.

Мінагрополітики акцентує увагу на тому, що у разі повторного подання пакету документів або додавання до вже раніше поданих документів, необхідно обов’язково надсилання повного пакету, тобто включно з документами, що подавались при першому зверненні.

Зазначений пакет документів подається з новим супровідним листом (з новим вихідним номером та датою), до якого додаються одним архівом всі необхідні документи.

З більш детальною інформацією та зразками заповнення додатків 1 і 2 до Методики, підприємства можуть ознайомитися за посиланням: https://minagro.gov.ua/napryamki/kritichna-infrastruktura/vklyuchennya-pidpriyemstv-do-pereliku-obyektiv-kritichnoyi-infrastrukturi або шляхом звернення до наступних відповідальних осіб робочої групи Мінагрополітики, в залежності від напрямків:

Рослинництво- Сергій Гвоздь, 044 363 08 45;

Тваринництво – Ірина Сагановська, 044 363 08 20;

Переробка, виробництво харчової продукції – Ярослав Черевичний, 044 363 14 26;

Зрошувальні системи та канали – Оксана Дехтяр, 044 363 05 40.

 

Читайте також

До уваги власників особистих селянських господарств та/або фермерських господарств, що зареєстровані як фізичні особи – підприємці!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Повідомляємо вам,  відповідно до Методики визначення шкоди та збитків, завданих особистим...