Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Щодо бюджетної дотації на корів, овець, кіз в 2024 році
AA

Щодо бюджетної дотації на корів, овець, кіз в 2024 році

Постановою Кабінету Міністрів України від 15 березня 2024 року №300, були внесені зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінетів Міністрів України 16 серпня 2022р. № 918 (далі - Порядок).

   Порядком передбачено, що отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, які мають у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів) чи від п’яти до п’ятисот голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Бюджетні кошти надаються отримувачам у вигляді:

  • спеціальної бюджетної дотації для утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до
    законодавства станом на дату подання заявки, у розмірі 7000 гривен на одну корову;
  • спеціальної бюджетної дотації для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець на кожну голову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, у розмірі 2000 гривен на одну голову кіз та/або овець.

  Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами ведення Державного аграрного реєстру після оприлюднення у Державному аграрному реєстрі оголошення про початок прийому заявок з 1 травня по 30 червня поточного бюджетного періоду.

Читайте також

До уваги власників особистих селянських господарств та/або фермерських господарств, що зареєстровані як фізичні особи – підприємці!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Повідомляємо вам,  відповідно до Методики визначення шкоди та збитків, завданих особистим...