Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги керівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу!
AA

До уваги керівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу!

З 27 січня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України №76 «Деякі питання реалізації положень Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час». Документом затверджено новий Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану (далі – Порядок), а також Порядок та Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Відповідно до Порядку бронювання під час дії воєнного стану бронюванню підлягають військовозобов’язані працівники, які працюють на:

1. Підприємствах, в установах та організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення). Такі підприємства подають список до органу державної влади, іншого державного органу, який встановив (довів) мобілізаційне завдання (замовлення) (такий орган визначено Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»). Як, правило, це обласні військові адміністрації чи районні військові адміністрації.

2. Підприємствах, в установах та організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань. Ці підприємства подають список до центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво Збройними Силами, іншими військовими формуваннями, утвореними відповідно до законів України, в інтересах яких вони здійснюють виробництво товарів, виконують роботи, надають послуги, або до Мінстратегпрому.

3. Підприємствах, установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Підприємства, установи та організації, які є критично важливими для національної економіки в галузі сільського господарства, тобто після отримання рішення про відповідність підприємства критеріям і визначення його критично важливим для функціонування економіки у галузі сільського господарства в особливий період (відповідного наказу Мінагрополітики), подають список до Мінагрополітики через кабінет бронювання кабінет запитів на бронювання.

Більш детально – за посиланням - https://minagro.gov.ua/news/rozyasnennya-do-novogo-poryadku-bronyuvannya-vijskovozobovyazanih-dlya-pidpriyemstv-ustanov-ta-organizacij-agropromislovogo-kompleksu-yak-ce-zrobiti-ta-kudi-zvertatis

Джерело - Мінагрополітики

Читайте також

До уваги власників особистих селянських господарств та/або фермерських господарств, що зареєстровані як фізичні особи – підприємці!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Повідомляємо вам,  відповідно до Методики визначення шкоди та збитків, завданих особистим...