Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Діти з міста-супутника ЮУАЕС дістали максимум нагород на конкурсі «Енергоатом»: робимо Україну світлішою»
AA

Діти з міста-супутника ЮУАЕС дістали максимум нагород на конкурсі «Енергоатом»: робимо Україну світлішою»

Сім талановитих школярів з міста-супутника ЮУАЕС стали призерами дитячо-юнацького конкурсу «Енергоатом»: робимо Україну світлішою». Ще одна робота юної южноукраїнки завоювала заохочувальний приз. Нагородження переможців і призерів фінального етапу міжрегіонального творчого змагання  відбулося  18 вересня у Києві.

За словами фахівця управління інформації і громадських зв'язків ВП ЮУАЕС Олени Болотських, конкурс «Енергоатом»: робимо Україну світлішою» розширює географію. Вперше, окрім молоді з міст-супутників АЕС та Києва, де розташовується Дирекція НАЕК «Енергоатом», у творчому змаганні взяли участь діти з Іванківського району та Славутича.    

У фіналі від ВП ЮУАЕС було представлено 13 робіт у трьох номінаціях: «Образотворче мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво» та «Короткометражне відео». Вони були визнані кращими за підсумками відбіркового туру, що проходив у травні.

Южноукраїнські діти дістали найбільшу кількість призових місць. В номінації «Декоративно-прикладне мистецтво та ЕкоАрт» (вікова категорія 14-16 років) повний кошик нагород: 1 місце у Олексія Заїченка за «Атом Всесвіту»,  2 місце у Юлії Марценковської за роботу «Світло у кожному куточку», 3 місце у Ярослава Зелінського за роботу «В ритмі атомного Всесвіту». У цій же номінації, тільки у віковій категорії 10-13 років переможцем стала Крістіна Швейцер з поробкою «Квітучий атом». За підготовку цікавих та якісних короткометражних відео відзначено двох южноукраїнців: 2 місце у Таїсії Мазіної («Атомна енергетика у моєму житті»), 3 місце отримав Антон Ретюнських («Освітлення мого міста»). У номінації «Образотворче мистецтво (вікова категорія 10-13 років) 1 місце посіла Карина Лях , яка намалювала картину «Свій край, як рай». Окремо за розвиток  творчого мистецтва журі присудило заохочувальний приз 10-річній Дарині Травінській з міста-супутника ЮУАЕС. 

Уперше цього року до конкурсної комісії увійшли професійні художники. Вони відзначили високий рівень підготовки учасників міжрегіонального творчого змагання. Усі призери отримали цінні подарунки від НАЕК «Енергоатом»: смартфони, моноподи, бездротові навушники, а також іміджеву продукцію компанії.

Творчий конкурс серед юних талантів енергогенеруюча компанія спільно з профспілковим комітетом проводить щорічно. Переслідують декілька цілей, зокрема, підтримку обдарованих дітей та популяризацію знань про атомну енергетику як стратегічну галузь, що забезпечує Україну електроенергією, сприяє розвитку країни та її добробуту.


 

 

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...