Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «День кар’єри» з представниками ПАЕС в Южноукраїнському професійному ліцеї
AA

«День кар’єри» з представниками ПАЕС в Южноукраїнському професійному ліцеї

У Южноукраїнському професійному ліцеї 8 грудня пройшов «День кар’єри». Учні мали змогу дізнатися про умови працевлаштування на АЕС та перспективи роботи на енергетичному гіганті. Організатори заходу запросили на профорієнтаційний захід керівників структурних підрозділів ВП ПАЕС.

 Нині на ринку праці, зокрема, і в енергетичній галузі, відчувається кадровий голод. Катастрофічно не вистачає працівників робітничих спеціальностей. Саме їхньою підготовкою займається Южноукраїнський професійний ліцей. Організатори поставили за мету, популяризувати професії цього сегменту серед молоді, спонукати їх до працевлаштування за освітою. Вирішили продемонструвати слухачам, як можна застосувати здобуті знання, отримати стабільну роботу, побудувати кар’єру. Для цього запросили на зустріч керівників цехів енергоремонтного підрозділу (ЕРП) ВП ПАЕС. Саме він найбільше потребує працівників робітничих професій.

«Наше підприємство зацікавлене у підготовлених, відповідальних, освічених працівниках, - звернувся до слухачів ліцею тимчасово виконуючий обов’язки начальника ЕРП Костянтин Щербань. - Зі свого богу ми гарантуємо стабільну роботу, достойну заробітну плату, соціальний пакет, можливість навчатись і розвиватись, будувати кар’єру. У вас є гарна нагода ознайомитись з підприємством під час виробничої практики. Це можливість зрозуміти, робота у якому підрозділі вам більше до душі. Планувати своє майбутнє варто вже зараз».

На зустрічі, крім здобувачів освіти другого та третього курсів, також були присутні випускники минулих років. Під час вільного спілкування молоді люди ставили чимало запитань. Їх цікавила процедура працевлаштування, розмір заробітної плати, пільги для працівників, тривалість відпустки, можливість отримання житла тощо.

На завершення для гостей була проведена екскурсія закладом. Зокрема, презентовано оновлену сучасну бібліотеку «Діскавері Центр».  Її обладнали завдяки участі ліцею в проєкті «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Також завітали до STEM-лабораторії, на базі якої здобувачі освіти поглиблюють свої знання з фізики та електротехніки, а також проводять факультативні заняття з основ робототехніки. Особливо зацікавили гостей лабораторія, де майбутні електрозварники набувають первинних навичок різних видів зварювання, а також гордість закладу - навчально-практичний центр сучасних зварювальних технологій. Тут учні набувають професійного досвіду на сучасних зварювальних апаратах фірми «Fronius».  Крім того, центр слугує базою для стажування та підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання, викладачів професійно-теоретичної підготовки закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Южноукраїнський професійний ліцей має чудову базу та талановитих викладачів для підготовки кваліфікованих кадрів. Наразі в ліцеї навчається майже 500 учнів. Більшість з них здобувають освіту за спеціальностями, які затребувані нині на ринку праці, зокрема, й на ПАЕС:

- електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;

- електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах;

- слюсар з ремонту реакторно-турбінного обладнання. Слюсар КВПіА;

- слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Електрозваник ручного зварювання.

На запитання, хто хоче працювати на ПАЕС, 90% присутніх учнів виказали своє бажання. Можливо, завдяки «Дню кар’єри» колектив атомників незабаром поповниться молодими кадрами.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...