Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Чверть століття на сторожі здоров’я працівників ПАЕС
AA

Чверть століття на сторожі здоров’я працівників ПАЕС

Відділ охорони здоров’я Південноукраїнської АЕС 4 листопада відзначив 25-річний ювілей. Підрозділ займається забезпеченням найвищих стандартів охорони здоров'я персоналу атомної станції. 

Він об’єднує роботу підрозділів, які контролюють стан виробничого середовища, охорону праці, профілактику захворювань та оздоровлення працівників підприємства. Активно співпрацює як з адміністрацією атомної станції, профспілковим комітетом, так і з міжнародними організаціями (зокрема, з МАГАТЕ). 

Найкращий індикатор того, що ми рухаємось у правильному напрямку, є те, що у нас на підприємстві відсутні професійні захворювання, випадки виробничого травматизму. Найнижчими по області, та й в цілому по Україні, є показники захворюванності на онкологію, тимчасової та стійкої втрати працездатності (інвалідізацію). Ми намагаємось вчасно розпізнавати у працівників проблеми зі станом здоров’я та допомагати з їх вирішенням”, - каже начальниця відділу охорони здоров’я Галина Хмілєвська. 

За роки роботи маленькому (усього 7 працівників), але потужному колективу відділу охорони здоров’я вдалося досягти суттєвих результатів – на підприємстві злагоджено діє система медичних оглядів, реабілітації й оздоровлення оперативного персоналу та спеціалістів, зайнятих у шкідливих умовах праці, здійснюється контроль за дотриманням питного режиму, санітарно-гігієнічних умов приготування їжі, забезпечення аптечками на робочих місцях. Крім того, завдяки старанням відділу охорони здоров’я на Південноукраїнській АЕС майже три десятиліття працює добровільне медичне страхування. Колись страховки компенсували на дольових засадах, а вже кілька років за підтримки НАЕК «Енергоатом» працівникам повністю сплачують поліси. Вдалося зберегти цю традицію й у воєнний час. 

Першим і єдиним керівником підрозділу протягом 25 років є Галина Хмілєвська. Каже, що за роки роботи вдалося сформувати хорошу команду - це справжні професіонали, на яких можна покластися у вирішенні робочих питань. Очільниця підрозділу підкреслює, що ювілей – це час поглянути назад і оцінити свої здобутки за роки роботи. Важливо зрозуміти, що протягом життя займався улюбленою справою не даремно, і впевнено будувати плани на майбутнє.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...