Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Атомна академія ПАЕС: перший крок до роботи в ядерній галузі
AA

Атомна академія ПАЕС: перший крок до роботи в ядерній галузі

Активісти Южноукраїнського осередку Українського ядерного товариства продовжують розвивати профорієнтаційний проєкт «Атомна академія ПАЕС», націлений на популяризацію актуальних професій в енергетичній сфері, залучення майбутніх випускників до вступу у профільні виші, формування позитивного іміджу Південноукраїнської АЕС та ядерної галузі в цілому.  20 лютого у межах проєкту вони провели черговий захід - «Як працює АЕС?», де в ігровому форматі розповіли та продемонстрували важливі технологічні процеси на підприємстві. 

Атомну академію ПАЕС почали реалізовувати майже рік тому, проєкт орієнтований на учнів 7-12 класів. За час існування до нього вже долучились понад 150 дітей, і кількість охочих взяти участь зростає, адже це цікаво, інтерактивно і пізнавально. 

«Наше завдання - сформувати «атомний» резерв, зацікавити майбутніх випускників і розповісти їм, наскільки перспективною є ядерна галузь. В команді УкрЯТ є представники різних цехів і підрозділів АЕС, тож кожен намагається додати у профорієнтаційний проєкт «Атомна академія ПАЕС» щось своє», - підкреслив активіст осередку ГО УкрЯТ у м. Южноукраїнськ  Віталій Хоменко.

«Як працює АЕС?» - перше зі змагань навчального циклу в рамках Атомної академії ПАЕС. Воно орієнтоване на семикласників, які тільки почали вивчати фізику та хімію. Замість нудних розповідей  на заході для ліцеїстів проводять пізнавальні презентації та захопливі ігри. Організатори заходу змогли згуртувати й привернути увагу дітей, розповісти їм цікаві факти про атомну енергетику та роботу АЕС,  а також простими словами пояснити технологічно складні речі.  

Кожна з цих ігор є інтерпретацією реальних технологічних процесів на атомній станції – «Будівництво АЕС», «Монтаж трубопроводів», «Завантаження ядерного палива», «Крути турбіну» та «Підключення до енергосистеми». Усі реквізити для проведення заходу наші активісти майстрували власноруч”, - зазначила голова осередку ГО УкрЯТ у м. Южноукраїнськ Олена Вторая. 

Члени команди-переможниці та призери отримали цінні подарунки. Решта учасників заходу теж не залишились без презентів на згадку. Усім видали авторський зошит з цікавими фактами про атомну енергетику, а також «накопичувач кроків» - картку, в якій будуть позначати свій прогрес в «Атомній академії ПАЕС». 

До кінця навчального року представники Южноукраїнського осередку «Українське ядерне товариство» хочуть провести ще один пізнавальний захід – «Я – інженер» і цього разу охопити всі навчальні заклади міста. За словами організаторів, змагання будуть спрямовані на розвиток технічного мислення, вміння аналізувати, приймати максимально ефективні рішення. Автори проєкту спойлерять, що на заході буде як завжди цікаво, драйвово та пізнавально.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...