Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Нове медичне устаткування для оздоровлення атомників
AA

Нове медичне устаткування для оздоровлення атомників

Перелік медичного обладнання оздоровчо-реабілітаційного комплексу (ОРК) «Іскра» ВП ЮУАЕС поповнився цифровою стаціонарною кольоровою ультразвуковою системою, масажним ліжком «Nuga Best», кисневим концентратором, гідромасажною ванною «Вулкан» і апаратом BTL для магнітотерапії. Сучасна медтехніка для лікування та оздоровлення працівників атомної станції надійшла в ОРК у середині січня, на сьогодні її встановлено на штатні місця і вона успішно пройшла випробування.

Директор оздоровчого комплексу «Іскра» Олександр Білик розповів, що рішення про поповнення лікувальної установи новим медичним устаткуванням було прийняте адміністрацією ЮУАЕС у середині 2014 року. Знадобилося декілька місяців і 860 тисяч гривень, аби воно стало до ладу та почало обслуговувати перших пацієнтів. «Ми отримали дуже хорошу апаратуру, яка дозволить вийти на новий, якісніший рівень надання медичної допомоги хворим, - підкреслює О.Білик. - Це маленька частина з того, що хотілося б придбати чи відновити в ОРК, проте навіть вона дозволяє підвищити якість медпослуг, що у нас надаються».

Самою затребуваною послугою в «Іскрі» є діагностичне ультразвукове обстеження, яке проводить лікар ультразвукової діагностики Олег Черношкур. Демонструючи новинку в роботі, він відзначив її особливості та широкі можливості: «Ця цифрова система з дуже високою роздільною здатністю, має чотири види доплера, які дозволяють у кольорі визначати кровотік і обчислювати всі його параметри. Апарат функціонує всього тиждень, проте показав себе на ділі прекрасно. Усі його можливості поки не випробувані, проте з часом ми відкриватимемо нові позитивні моменти у його роботі».

Не менш значущою в оздоровленні атомників стане й інша придбана апаратура. За словами головного лікаря южно-української «оздоровниці» Олександра Кокола, ті, кому вже пощастило випробувати гідромасажну ванну та масажне ліжко, високо оцінили їх благотворний ефект.

Профілакторій атомної станції розташований у живописному куточку поруч з містом-супутником АЕС - Южноукраїнськом. Це одне з улюблених місць відпочинку працівників Южно-Українського енергокомплексу та жителів міста. Сприятливі умови, клімат степової зони та сучасна лікувальна база - все це сприяє відновленню сил і зміцненню здоров'я енергетиків.

- Основним завданням профілакторію є збереження здоров'я та підтримка робочого довголіття співробітників Южно-Українського енергокомплексу, - зазначає директор ОРК Олександр Білик. - Можна сказати, що сьогодні у нас є всі умови для якісного надання лікувальних процедур.

Додатково: Оздоровчо-реабілітаційний комплекс «Іскра» є структурним підрозділом відокремленого підрозділу «Южно-Українська атомна електростанція». До складу ОРК входять санаторій-профілакторій, фізкультурно-оздоровчий комплекс (ФОК) і готель на 28 номерів. Функціонує «Іскра» за безперервним графіком - 16 заїздів на рік тривалістю 21 день. На базі ОРК «Іскра» без відриву від виробництва щорічно проходять оздоровлення більше 1500 осіб.

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...