Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Нове медичне устаткування для оздоровлення атомників

20.02.2015
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

Перелік медичного обладнання оздоровчо-реабілітаційного комплексу (ОРК) «Іскра» ВП ЮУАЕС поповнився цифровою стаціонарною кольоровою ультразвуковою системою, масажним ліжком «Nuga Best», кисневим концентратором, гідромасажною ванною «Вулкан» і апаратом BTL для магнітотерапії. Сучасна медтехніка для лікування та оздоровлення працівників атомної станції надійшла в ОРК у середині січня, на сьогодні її встановлено на штатні місця і вона успішно пройшла випробування.

Директор оздоровчого комплексу «Іскра» Олександр Білик розповів, що рішення про поповнення лікувальної установи новим медичним устаткуванням було прийняте адміністрацією ЮУАЕС у середині 2014 року. Знадобилося декілька місяців і 860 тисяч гривень, аби воно стало до ладу та почало обслуговувати перших пацієнтів. «Ми отримали дуже хорошу апаратуру, яка дозволить вийти на новий, якісніший рівень надання медичної допомоги хворим, - підкреслює О.Білик. - Це маленька частина з того, що хотілося б придбати чи відновити в ОРК, проте навіть вона дозволяє підвищити якість медпослуг, що у нас надаються».

Самою затребуваною послугою в «Іскрі» є діагностичне ультразвукове обстеження, яке проводить лікар ультразвукової діагностики Олег Черношкур. Демонструючи новинку в роботі, він відзначив її особливості та широкі можливості: «Ця цифрова система з дуже високою роздільною здатністю, має чотири види доплера, які дозволяють у кольорі визначати кровотік і обчислювати всі його параметри. Апарат функціонує всього тиждень, проте показав себе на ділі прекрасно. Усі його можливості поки не випробувані, проте з часом ми відкриватимемо нові позитивні моменти у його роботі».

Не менш значущою в оздоровленні атомників стане й інша придбана апаратура. За словами головного лікаря южно-української «оздоровниці» Олександра Кокола, ті, кому вже пощастило випробувати гідромасажну ванну та масажне ліжко, високо оцінили їх благотворний ефект.

Профілакторій атомної станції розташований у живописному куточку поруч з містом-супутником АЕС - Южноукраїнськом. Це одне з улюблених місць відпочинку працівників Южно-Українського енергокомплексу та жителів міста. Сприятливі умови, клімат степової зони та сучасна лікувальна база - все це сприяє відновленню сил і зміцненню здоров'я енергетиків.

- Основним завданням профілакторію є збереження здоров'я та підтримка робочого довголіття співробітників Южно-Українського енергокомплексу, - зазначає директор ОРК Олександр Білик. - Можна сказати, що сьогодні у нас є всі умови для якісного надання лікувальних процедур.

Додатково: Оздоровчо-реабілітаційний комплекс «Іскра» є структурним підрозділом відокремленого підрозділу «Южно-Українська атомна електростанція». До складу ОРК входять санаторій-профілакторій, фізкультурно-оздоровчий комплекс (ФОК) і готель на 28 номерів. Функціонує «Іскра» за безперервним графіком - 16 заїздів на рік тривалістю 21 день. На базі ОРК «Іскра» без відриву від виробництва щорічно проходять оздоровлення більше 1500 осіб.