Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Колектив Южно-Українського енергокомплексу готується до Дня Перемоги
AA

Колектив Южно-Українського енергокомплексу готується до Дня Перемоги

Напередодні Дня Перемоги колектив енергокомплексу на Південному Бузі виступив з ініціативою провести загальноміську добродійну акцію "Ветеран", мета якої - збір коштів для організації ветеранів війни, праці та військової служби.

Сьогодні в Южноукраїнську мешкає 650 учасників бойових дій і ветеранів Великої Вітчизняної війни. Багато з них знаходяться за межею бідності. Майже півтисячі літніх людей у віці понад 80 років мають середню пенсію 601 грн. Беручи участь у добродійній акції, кожен житель міста-супутника АЕС може їм допомогти, виразивши таким чином свою пошану та вдячність.

Від імені колективу ВП ЮУ АЕС направлено листи з пропозицією підтримати акцію до усіх міських установ, підприємств і організації. У місцевих ЗМІ розміщено звернення, в місті розклеєно плакати із закликом допомогти ветеранам з вказаними розрахунковими рахунками, на які можна направляти гроші. Персонал атомної станції може це зробити шляхом перерахувань із заробітної платні. Особисті заяви працівників з проханням про такі перерахування зараз активно надходять до бухгалтерії підприємства.  Підсумки акції буде підбито напередодні Дня Перемоги, 7 травня.

 До 65-річчя Перемоги працівники Южно-Українського енергокомплексу за підтримки профкому підприємства, міськвиконкому і Атомпрофспілки України мають намір також організувати легкоатлетичний естафетний пробіг Київ-Южноукраїнськ. 7 травня вони запалять факел від "Вічного Вогню" на алеї Слави в місті-герої Києві і до 9 травня естафетним бігом доставлять його  до "Монументу слави" і запалять "Вічний Вогонь" у Южноукраїнську.

 

На адресу колективу атомників надійшла подяка від Ради ветеранів ВП ЮУ АЕС.  У березні фахівці ділянки з обслуговування об'єктів соцкультпобуту підприємства виконали косметичний ремонт приміщення цієї організації. Роботи проведено у рамках добродійної допомоги. Ветерани дякують персоналу ділянки за якість і оперативність ремонту.

Комісія з добродійності ВП ЮУ АЕС прийняла рішення про виділення 5 тис. грн. міській ветеранській організації. Кошти планується направити на підготовку заходів зі святкування 65-ої річниці  Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

 

23 березня місто-супутник ЮУ АЕС відзначив чергову річницю  звільнення від фашистських військ села Костянтинівка, на околиці якого  багато років по тому виріс Южноукраїнськ.  23 березня представники міських служб, ветерани і учасники війни, пенсіонери та військові провели мітинг, поклали квіти до підніжжя стели воїнам-визволителям на міському меморіальному комплексі.


 

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в  м.Южноукраїнську станом на 29.04.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

  Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості н...

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...

Вітаємо з перемогою!

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Дванадцятирічний Давид Іваненков, учень Южноукраїнської мистецької школи, посів II місце у сере...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 26.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 26 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...