Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ВІЛ – це не вирок! Живи повноцінним життям!
AA

ВІЛ – це не вирок! Живи повноцінним життям!

1 грудня світ відзначає день боротьби з СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми.

Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. У суспільстві ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою.

Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.

Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою.

Для забезпечення вільного доступу населення  до консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію в КНП « Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» працює кабінет «Довіра», де кожен мешканець нашої громади може звернутися без направлення сімейного лікаря з метою обстеження на ВІЛ-інфекцію/СНІД, отримання професійного консультування лікаря інфекціоніста та  комплексної допомоги ВІЛ-інфікованим з видачею антиретровірусної терапії.  Медична допомога пацієнтам є безоплатною, інформація про статус пацієнтів є конфіденційною.

«Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди з вірусом імунодефіциту можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо лише регулярно вживати ліки.
Якщо ВІЛ-інфекція діагностується вчасно, то відразу розпочинається проведення антирет­ровірусної терапії, пацієнту надається необхідне лікування, а відтак, гарантується якісне та повноцінне життя.», - пояснює лікар інфекціоніст Юлія Косаківська.

Графік роботи кабінету «Довіра»: з понеділка до п’ятниці з 8-00 до 15-30

З нами можна зв’язатися за телефоном 4-62-57.

 

 

 

Читайте також

День лікаря–лаборанта

КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня»

15 квітня відзначаються День лікаря–лаборанта, міжнародний день фахівця з лабораторної ді...