Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | День лікаря–лаборанта
AA

День лікаря–лаборанта

15 квітня відзначаються День лікаря–лаборанта, міжнародний день фахівця з лабораторної діагностики та Міжнародний день науки про біомедичні лабораторії. Ці квітневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Перший Міжнародний день науки про біомедичні лабораторії був відзначений в 1997 році після його заснування в Осло в 1996 році. Свято на честь визнання ролі фахівців біомедичних лабораторій в діагностичних і профілактичних установах охорони здоров’я. Оригінальна назва International Biomedical Laboratory Science Day. Він був організований Міжнародною федерацією біомедичних лабораторних наук (IFBLS), яка налічує понад 185 000 членів по всьому світу.

Посада лікаря-лаборанта, як і фахівця з лабораторної діагностики затребувана в центрах контролю та профілактики хвороб, в поліклініках, лікарнях, станціях переливання крові, тощо. Основним обов’язком лікаря-лаборанта є проведення лабораторних аналізів різних продуктів життєдіяльності людини та зовнішнього середовища. Дані, які отримує лаборант, допомагають лікареві виявити діагноз і призначити правильне лікування. Лаборанти часто займаються науковою діяльністю, аналізують і систематизують отримані дані, ведуть статистику захворювань. Професія лікаря-лаборанта вимагає таких якостей, як: схильність до досліджень, спостережливість, акуратність, відповідальність і дисциплінованість. На думку фахівців цієї галузі, робота одночасно цікава і небезпечна. Небезпечна тому, що доводиться працювати з бактеріями, вірусами або шкідливими речовинами. Цікава тому, що постійно розвиваєшся і робиш невеликі відкриття.

Тому,

Дорогі наші лікарі-лаборанти та фахівці з лабораторної діагностики!

Щиро вітаємо Вас всіх з професійним святом! Здоров’я вам міцного, наснаги в роботі, поваги від колег та пацієнтів, а також безмежних життєвих можливостей, сімейного затишку та мирного неба!


 

Читайте також