Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У Южноукраїнській лікарні відкрили молитовну кімнату
AA

У Южноукраїнській лікарні відкрили молитовну кімнату

Четвертого квітня, на базі КНП "Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня" відкрили молитовну кімнату.

Такий задум вже давно був у керівництва лікарні. Тож за сприяння керівного та депутатського корпусів Южноукраїнської міської ради та Української греко-католицької церкви заплановане - збулося.

На відкритті були присутні секретар Южноукраїнської міської ради Денис Кравченко, перший заступник міського голови Микола Покрова, депутати міської ради: Антоніна Мартинко, Дмитро Аркатов, Жанна Кривіцька та Людмила Рибакова.

Опікуватись каплицею, проводити служби та проповіді з вірянами буде настоятель Храму всіх святих українського народу Ігор Ворона (Українська греко-католицька церква).

- Я радий цій події! Адже тепер у лікарні з’явиться місце для молитви. Пацієнти, медики, відвідувачі хворих у будь-який час можуть прийти, залишити записку або звернутися особисто. Поки я проводитиму службу у капличці двічі на тиждень: вівторок та середу. А далі, коли кімната буде оснащена камерами спостереження - кожного дня. Адже двері не зачинятимуться, - розповів о. Ігор.

Денис Кравченко відзначив вклад БО "Українська рада лицарів Колумба", які надали всі потрібні атрибути, ікони для каплиці. Крім того, цього дня дана організація передала велику кількість гуманітарної допомоги у вигляді предметів індивідуального захисту для медичного персоналу та пацієнтів (рукавички, захисні маски, ковдри тощо), а Українська греко-католицька церква передала лікарні три інвалідних візочки, медикаменти, дієтичні продукти харчування.

Подія відкриття молитовної кімнати, яка мала би пройти тихо і без зайвої уваги набула урочистих нот при появі екзарха Одеського владики Михаїла Бубнія та студентів Тернопільської духовної семінарії. В актовій залі владика Михаїл привітав всіх присутніх, зазначивши, що молитва за Україну, її перемогу має бути постійною у кожного українця. 

Семінаристи виконали патріотичні, дуже чуттєві пісні, що викликали у присутніх шквал аплодисментів.

Після цього, владика Михаїл провів освячення молитовної каплиці.

 

Читайте також

День лікаря–лаборанта

КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня»

15 квітня відзначаються День лікаря–лаборанта, міжнародний день фахівця з лабораторної ді...