Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Викошування трави та боротьба з бур’янами – обов’язок кожного жителя громади, підприємця, громадянина
AA

Викошування трави та боротьба з бур’янами – обов’язок кожного жителя громади, підприємця, громадянина

Згідно з «Правилами благоустрою забезпечення чистоти і порядку»  на території  Южноукраїнської міської територіальної громади відповідальні особи адміністративних будівель, голови ОСББ, ФОП, власники (або відповідальні особи) крамниць, кафе, ресторанів, тощо, повинні своєчасно здійснювати викошувати траву, прибирати території прилеглі та закріплені за підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності. З метою запобігання розповсюдженню карантинних рослин і бур’янів, які сприяють виникненню алергічних захворювань у населення, необхідно постійно проводити заходи з викошування трави і видалення карантинних рослин. При викошуванні трави на зелених зонах знищуються і карантинні бур’яни.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, голови ОСББ, підприємства, установи та організації зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності, а також визначену «Правилами благоустрою забезпечення чистоти і порядку» прилеглу до цих об’єктів територію (присадибні ділянки, прибудинкові території, прилеглі території до підприємств та організацій).

Звертаємо особливу увагу на відповідальність, яка настає за статтею 152 КУпАП, а саме: порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, в тому числі несвоєчасний викошування трави та видалення бур’янів, які тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 – 1360); на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів (850 – 1700).

При виявленні фактів несвоєчасного викошування трави, прибирання прилеглої території будуть складатися Протоколи та направляться на розгляд до адміністративної комісії.

Сподіваємось на свідомість та відповідальність кожного мешканця громади!

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...