Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В інформцентрі ПАЕС проходять профорієнтаційні заходи
AA

В інформцентрі ПАЕС проходять профорієнтаційні заходи

Для учнів першого курсу Южноукраїнського професійного ліцею в інформаційному центрі «Імпульс» Південноукраїнської АЕС організовані профорієнтаційні заходи. Ознайомчу лекцію вже відвідали слухачі двох спеціальностей.

Фахівці управління інформації ВП ПАЕС розробили низку просвітницьких проєктів для учнів навчальних закладів міста і активно займаються популяризацією професій, що затребувані безпосередньо на виробництві. Інформаційний центр «Імпульс» вже відвідали слухачі двох спеціальностей професійного ліцею. Для майбутніх електрозварників ручного зварювання та електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування провели ознайомчу екскурсію біля макету підприємства, під час якої вони дізнались цікаві факти про роботу та розвиток Південноукраїнського енергокомплексу. Зокрема, ліцеїстам пояснили будову і принцип роботи ядерного реактора, продемонстрували макети паливної збірки та машинної зали. Учні отримали вичерпні відповіді на запитання, які виникали безпосередньо під час заходу.

Наступного тижня профорієнтаційний урок проведуть для слухачів інтегрованої спеціальності: слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування - слюсар контрольно-вимірювальних приладів і автоматики. Але на цьому спільна робота не завершиться.

«Черговим етапом співпраці з ліцеїстами буде інтелектуальний турнір «Розберемо на атоми». Ми запропонуємо учасникам цікаві завдання у формі тестів, кросвордів, бліц-опитувань, індивідуальних виступів. Дамо їм можливість продемонструвати свої знання з фізики та математики, проявити обізнаність за темою атомної енергетики. Командна робота, креативний підхід до вирішення задач, нестандартні рішення дозволяють краще засвоїти інформацію, заглибитись у тематику», - каже методист управління інформації ВП ПАЕС Світлана Дідик.

 Такі заходи сприяють підвищенню зацікавленості у школярів та студентів – потенційних майбутніх працівників АЕС - до атомної галузі. У свою чергу, ДП «НАЕК «Енергоатом» надає можливість проходження виробничих і переддипломних практик у своїх відокремлених підрозділах студентам вищих та професійно-технічних закладів освіти. Це є хорошим стартом для подальшого працевлаштування випускників на підприємства компанії.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...