Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У ВП ЮУАЕС ремонтують чергову партію техніки для потреб армії
AA

У ВП ЮУАЕС ремонтують чергову партію техніки для потреб армії

22 лютого на базу автотранспортного господарства (АТГ) ВП «Южно-Українська АЕС», яке з початку бойових дій на сході країни допомагає армії, надійшла чергова партія військової техніки та автівок, що потребують капітального ремонту. БТР-70 прибув з Миколаївської 79-ої окремої аеромобільної бригади, а два ЗІЛ-131 і дизельна електростанція ЕСД-10 - з 53-ої окремої механізованої бригади ВСУ.

- Техніка до автотранспортного господарства надійшла з зони проведення АТО в дуже поганому стані, - зазначає директор АТГ ВП ЮУАЕС, виконавчий директор благодійного фонду «Миротворець» Петро Форостяний. - Аби поставити її на колеса, необхідно виконати капітальний ремонт. Це кузовні деталі та агрегати, мости, двигуни, коробки, стартери, радіатори, генератори тощо. Інакше кажучи, почнемо з двигунів, закінчимо фарбуванням. Розбиті машини, що надходять до нас з передової, волонтери та працівники автогосподарства за короткий час роблять придатними для експлуатації у військових умовах.

За словами П. Форостяного, дефіциту в людях, які ремонтують техніку у вільний від роботи час, немає. Основні труднощі в цьому питанні пов’язані з фінансовою складовою. Наприклад, аби відновити БТР, який щойно надійшов, необхідно близько 150 тис. грн. «Багато працівників Южно-Українського енергокомплексу та мешканців міста-супутника АЕС Южноукраїнська надають матеріальну благодійну допомогу фонду «Миротворець». Її левову частку становлять пожертвування колективу автотранспортного господарства, який попри все продовжує допомагати армії і працею, і грошима. Усі ці кошти йдуть лише на відновлення військової техніки», - висловлює слова вдячності всім, хто активно підтримує цю ініціативу, директор АТГ.

Сьогодні на базі автогосподарства ВП ЮУАЕС ремонтуються ще два автомобілі для Миколаївської 79-ої окремої аеромобільної бригади - УАЗ-469 і ГАЗ-66, а також БТР-70 для військової частини 3044 з охорони та оборони об'єктів енергокомплексу. Один УАЗ-469 після півторамісячного відновлення волонтерами повернувся до місця дислокації Морської авіаційної бригади м.Миколаєва. Урочиста передача документів та машини військовим відбулася 24 лютого.

Упродовж 2014-2016 років на базі АТГ було відремонтовано більше 30 одиниць автомобільної та військової техніки, а також понад 140 двигунів, вузлів і агрегатів.

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...