Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проведено засідання координаційної ради з питань охорони здоров’я в місті Южноукраїнську
AA

Проведено засідання координаційної ради з питань охорони здоров’я в місті Южноукраїнську

10 березня відбулося засідання координаційної ради з питань охорони здоров’я в місті Южноукраїнську за І квартал 2016 року.

Засідання проходило під головуванням першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ганни Мустяци.

Також були присутні представники ДЗ СМСЧ №2, правоохоронних органів, начальники управлінь та відділів Южноукраїнської міської ради і її виконавчого комітету, депутати Южноукраїнської міської ради.

Першим питанням на засіданні обговорювалась передача ДЗ СМСЧ №2 у комунальну власність територіальної громади міста Южноукраїнська.

Фінансування закладу забезпечується за рахунок медичної субвенції та частково з місцевого бюджету, але питання самої передачі на баланс не завершене.

Під час обговорення можливих шляхів вирішення цієї процедури і пов’язаних з нею існуючих проблем, було наголошено на необхідності створення робочої групи для обстеження та забезпечення умов завершення передачі майна у власність територіальної громади міста.

Також зазначено, що скорочення штатних працівників наразі в медико-санітарній частині не очікується.

Наступним питанням було заслухано інформацію про профілактичну роботу із запобігання захворюваності туберкульозом, СНІДом та ВІЛ-інфекцією в місті Южноукраїнськ.

На сьогоднішній день на обліку перебуває 303 ВІЛ-інфікованих, 72,6% з них отримують антиретровірусну терапію.

Було зазначено, що серед хворих на туберкульоз в місті Южноукраїнську немає підлітків та дітей.

Тематичні бесіди та роз’яснювальні роботи з профілактики захворювання на туберкульоз, ВІЛ-інфекцію та інші хвороби щорічно проводяться в Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і в усіх закладах освіти.

Також було обговорено питання організації роботи з виявлення осіб, які незаконно вживають наркотичні засоби, психотропні речовини та обстеження на туберкульоз осіб, звільнених з місць позбавлення волі; про дотримання режиму роботи навчальних закладів, проведення фізкультурно-оздоровчих заходів в режимі навчального дня, заборону тютюнопаління, введення батьківських всеобучів та пропаганду здорового способу життя.

Під час розгляду питання про випадки і причини малюкової смертності в місті, було повідомлено про 1 випадок малюкової смертності з початку 2016 року.

Координаційна рада з питань охорони здоров'я і надалі працюватиме для покращення показників з різних напрямків в місті Южноукраїнську.

 

 

 

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...