Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Правила поводження з безпритульними тваринами
AA

Правила поводження з безпритульними тваринами

У нашій громаді виникає багато непорозумінь щодо утримання безпритульних тварин. Одні  мешканці, підгодовують та утримують безпритульних тварин у під’їздах, біля багатоквартирних будинків, на дитячих майданчиках, а інші вважають це недопустимим.

Толерантне ставлення до живої природи, в тому числі до тварин, є вірним і правильним. Та у суспільних відносинах необхідно дотримуватися певних правил.  

Згідно з «Правилами благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади», затверджених рішенням Южноукраїнської  міської ради від 28.07.2022р.  № 1094, утримання собак, котів та інших тварин у місцях загального користування заборонено.

Утримання безпритульних собак (чи інших тварин) біля під’їздів може бути небезпечним та несе різні ризики для усіх мешканців будинку. Безпритульні собаки можуть бути агресивними та несприйнятливими для людей, що може привезти до нападу на мешканців, або їх домашніх тварин. Безпритульні тварини можуть бути також джерелом  різного роду захворювань (в тому числі інфекційних). 

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади попереджає всіх мешканців громади про адміністративну відповідальність за тримання собак у місцях, де це заборонено відповідно до «Правил благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади». 

В нашій громаді функціонує притулок тимчасового утримання тварин комунального підприємства «Служба комунального господарства», телефони приймальні 5-68-01.  

Давайте разом будемо дотримуватись правил поводження з безпритульними тваринами! 

 

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...