Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Працівники ПАЕС подбали про безпеку та комфорт військових
AA

Працівники ПАЕС подбали про безпеку та комфорт військових

Декілька передач доправлено цього тижня колективом Південноукраїнського енергокомплексу бійцям на фронт. Це будівельні матеріали, генератори. Придбали матеріальні цінності за кошти, зібрані працівниками ВП ПАЕС під час акції «Допомога захисникам України». Атомники щокварталу перераховують свій одноденний заробіток до фондів, через які допомагають військовим.

З військових зведень відомо, що зараз на Лимано-Куп’янському напрямку тривають запеклі бої з рашистами, які намагаються штурмувати українські позиції. Саме туди днями відправилася вантажівка з будматеріалами для облаштування бліндажів. Гідробар’єри, бруси, скловата, плити OSB та електроди зараз вкрай необхідні бійцям військової частини А4576, які мужньо протистоять навалі окупантів. Будматеріали на загальну суму майже 90 тисяч гривень для наших захисників придбали коштом працівників ПАЕС.

Користуючись нагодою, волонтери місцевого благодійного фонду «Берегиня Південь», серед яких також чимало атомників, передали військовим та жителям Куп’янська продукти, теплі речі та іншу гуманітарну допомогу.

Не забувають працівники Південноукраїнської АЕС безпосередньо підтримувати і своїх колег, які нині боронять Україну. Три генератори – два дизельних і один бензиновий інверторний, передали підрозділу, де служить водій автотранспортного господарства ПАЕС Костянтин Чалий. Загальна вартість пристроїв - майже 103 тисячі гривень. За словами військового, генератори бійцям вкрай потрібні. Його частина дислокується далеко від населених пунктів, точніше того, що від них залишилось після приходу «руського миру».

«Світла немає, а треба якось заряджати квадрокоптери, рації, старлінки та інші пристрої. Крім того, є необхідність у генераторах і безпосередньо на бойових позиціях, адже акумулятори витримують лише кілька годин. Тут особливо важлива безшумна робота, тож для цього просили придбати нам саме інверторний генератор» - розповів Костянтин.

Допомогу підрозділу Костянтина працівники ПАЕС надають вдруге. Кілька місяців тому армієць вже отримав для своєї частини квадрокоптер Mavic 3, лазерний далекомір і приціл.

На запити військових підрозділів, де служать атомники, колектив підприємства завжди намагається реагувати оперативно. Щотижня по декілька разів передають на різні ділянки фронту квадрокоптери, тепловізори, далекоміри, біноклі та інше необхідне обладнання, військове спорядження, амуніцію. Аби захисники не замерзли у холодну пору і змогли виконувати свої бойові завдання, закупили для них теплу військову форму і взуття.  Виконали замовлення енергетиків швейні фабрики з Броварів і Хмельницького. Посилка вагою 400 кг вже надійшла до Южноукраїнська. Зимовий одяг та взуття  будуть розподілені відповідно до потреб військових найближчим часом. 

Наразі на захисті Батьківщини стоять понад 210 працівників Південноукраїнського енергокомплексу. Вони знають, що мають надійний тил - своїх колег, на яких завжди можна покластися. 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...