Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Порядок поновлення договорів оренди земельних ділянок
AA

Порядок поновлення договорів оренди земельних ділянок

Законом України «Про оренду землі» визначено, що договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства. 

Орендар, який належно виконував обов’язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі).

Договорами оренди землі, які укладаються Южноукраїнською міською радою з користувачами земельних ділянок встановлено, що після закінчення строку дії договору Орендар має переважне право поновлення його на новий строк. Орендар, який має намір скористатися переважним правом на поновлення договору оренди землі, зобов’язаний повідомити про це орендодавця не пізніше 30 днів до спливу строку договору оренди землі, шляхом направлення на адресу орендодавця листа-повідомлення про поновлення договору оренди землі з проектом додаткової угоди.

Процедура поновлення договору оренди землі займає певний час у зв’язку з тим, що рішення про поновлення договору оренди приймається на сесії Южноукраїнської міської ради, яка проводиться згідно плану роботи  один раз на місяць.

Звертаємо увагу орендарів на  те, що несвоєчасне звернення із заявою про поновлення договору оренди призводить до відсутності у орендодавця інформації щодо намірів орендаря на подальше використання земельної ділянки та пропуску строку поновлення договору оренди.

Враховуючи викладене, орендарі земельних ділянок повинні чітко дотримуватися вимог законодавства та умов договору оренди, а саме: звертати увагу на строки дії договору оренди земельної ділянки та не пізніше 30 днів до спливу строку договору оренди землі звертатися до Южноукраїнської міської ради із заявою про поновлення договору.

У разі виникнення питань роз’яснення можна отримати в Управлінні екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин або за телефоном 5-51-90, 5-51-69.

 

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...